Ierland, Galway

Margriet Noort on 18 October 2012

Deel dit:

Ierland, Galway

Met een Ierland-training heb ik een studiereis gewonnen, dus vertrokken we in oktober met een klein groepje naar Ierland voor 4 dagen.

Na een comfortabele vlucht met Aer Lingus, zijn we geland op Dublin. Met de express- bus verder naar Galway gereisd, dat duurde zo’n 2 uurtjes. Het is een prima manier om te reizen, heel comfortabel en goedkoop.Alle grote steden in Ierland worden met deze bussen verbonden, wil je dus niet links rijden, dan is dit ook een optie om rond te reizen in Ierland. Je ziet meteen ook een stuk van het land op een relaxte manier.

In Galway regende het, maar dat was niet zo erg, door de vrolijk gekleurde huisjes was het toch niet somber. Bovendien duurt de regen in Ierland nooit zo lang, de zon komt meestal al snel weer tevoorschijn. We hebben in Galway het museum bezocht, dat was erg interessant. Aansluitend naar een gezellige bar geweest voor een hartversterking.

De volgende dag stond het busje klaar om ons verder te brengen naar county Connemara. Daar hebben we eerst een heritage centre bezocht waar je kan zien hoe de landarbeiders vroeger leefden. Ze hadden in hun huisjes een geheime bergplaats voor de zelfgestookte drank en als ze dat namen zeiden ze een vers op en moesten ze het in één keer achterover slaan. Wij kregen ook van dat “levenswater”, ik vond het verdacht veel op spiritus lijken en zo smaakte het ook. Gelukkig kregen we daarna Irish Coffee en dat allemaal om 10.30 ’s ochtends. Toen naar Kylemore Abbey, dat was echt prachtig, vooral de ligging. Heel bijzonder is ook de kapel die erbij hoort, maar het huis heeft wel een treurige geschiedenis. Of dat nog niet genoeg was voor één dag, gingen we nog wandelen, een tocht van 2 uur de berg op. Nou ja, berg is een groot woord, maar het was toch een aardige klim. Dat was niet zo erg, maar het was ontzettend natte grond, dus het was glibberen. Naar boven was dat al lastig, maar naar beneden was een hachelijke onderneming. Er zijn er 3 van de 6 onderuit gegaan, soms meerdere keren, we zagen er dus niet zo schoon meer uit……….

Zaterdag stond er fietsen op het programma, dat was een heel vlak parcours, erg leuk om te doen. Je ziet een land vanaf de zadel van een fiets toch heel anders dan vanuit de bus. Onderweg is het ook makkelijk om even een stop te houden om een foto te schieten en van de uitzichten te genieten. We hebben veel stops gehouden, want het was een mooie route met geweldige vergezichten.Toen over Achill Island gereden met de bus. Ook hier veel mooie uitzichten gezien, prachtige kliffen en veel kitesurfers. Ook hebben we een verlaten dorpje bezocht, dat had wel iets beklemmends. ’s Avonds met de groep naar de bar, waar werd gezongen, muziek gemaakt en gedanst. Wat een geweldige sfeer.

Zondag, de laatste dag alweer. Vroeg uit de veren, want om 10.00 uur werden we bij de oudste whiskey-stokerij van de wereld verwacht.Een concurrent beweerd natuurlijk dat zij de oudste stokerij zijn, maar dat mocht de pret niet drukken. We kregen een rondleiding en een uitleg en uiteraard moest er ook geproeft worden……………………….. Toen nog een heerlijke lunch gehad bij de stokerij en vervolgens in de bus om weer naar het vliegveld te rijden voor de vlucht naar huis.

Het was mijn tweede reis naar Ierland, buiten mijn stadsbezoek aan Belfast (ook een hele leuke stad overigens) en ik word eigenlijk alleen maar enthousiaster. Wat een ontzettend mooi land, de vele kleuren groen die per minuut veranderen en het landschap er weer anders uit doen zien. Mooie luchten, regen, zonneschijn, je maakt van alles mee op een dag. Gelukkig regent het nooit lang, na een kwartiertje komt de zon vaak alweer te voorschijn. En wat ook een enorm pluspunt is zijn de ontzettend aardige en gastvrije mensen en je kunt er fantastisch eten, dus wat mij betreft was het ook niet de laatste keer. En wist u dat de Ieren een zeer hoge leeftijd bereiken? Dat komt uiteraard door de zeer schone lucht, in Ierland kennen ze geen luchtvervuiling, maar ook door de relaxte manier van leven. En iedereen gaat bijna elke dag naar de pub, zou drinken dan toch niet zo slecht voor je zijn, of is het de Guinness?

Deel dit:

Terug Naar Boven