Kerstshopcruise Keulen, Düsseldorf, Koblenz

Margriet Noort on 02 December 2013

Deel dit:

Een 5-daagse Kerstshopcruise naar 3 leuke steden, ik had er heel veel zin in. Op 2 december stapte ik aan boord en kreeg mijn ruime hut toegewezen. De tas neergezet en toen lekker wat gaan drinken in de gezellige lobby. De hele boot was in kerstsfeer, dus dat deed heel gezellig aan.

's Avonds weggevaren naar de eerste bestemming: Keulen, waar we 's morgens aankwamen. We lagen vlak bij de stad, dus van de boot was ik al snel op de eerste Kerstmarkt, bij de imposante Dom van Keulen. Er stonden tal van kraampjes die veel houtsnijwerk, prachtig versierde kerstballen en windlichtjes verkochten. Uiteraard was er ook een groot aanbod in eet- en drinkwaar. Er waren 7 Kerstmarkten in de stad, allemaal wel een beetje hetzelfde, maar toch anders qua sfeer.

Buiten de Kerstmarkten zijn er natuurlijk ook genoeg winkels om te bekijken, dus ik heb me zeker niet verveeld. Gelukkig wordt het vroeg donker, met de lichtjes geeft dat toch even net meer sfeer.

Weer terug aan boord ging de tocht verder die nacht naar Düsseldorf, ook een leuke stad, kleiner, maar met mooie winkels. Ook daar diverse Kerstmarkten, en ook even over de PC Hooft van de stad gelopen, waar de winkels van de bekende modeontwerpers zijn: Yves Saint Laurent, Bulgari, Louis Vuiton en nog meer grote namen.

Het laatste traject ging naar Koblenz, een klein stadje, maar eerlijk gezegd vond ik dat wel de leukste. Gezellige middeleeuwse, smalle straatjes, aparte winkeltjes en een leuke sfeer. Hier heb ik het meeste gescoord qua inkopen!!!!!!!

Ja, en dan de boot. Het was een mooi schip, mooi versierd, ruime hutten, een gezellige lobby en restaurant. Het eten was prima, genoeg keuze, zowel 's middags bij de lunch als 's avonds bij het diner. Het ontbijt bestond uit een buffet en ook daar was meer dan voldoende keus. Je kon de kok een omelet, roerei of spiegelei laten bakken, al dan niet met ingrediënten. De lunch en het diner bestond uit een keuzemenu, met vis, vlees en vegetarisch, een voorgerecht, soep, hoofdgerecht en een dessert en dan ook nog koffie. Al met al genoeg reden om op de lijn te moeten letten als je terug bent van je 5-daagse cruise.......................

Het personeel was erg vriendelijk, zowel de bediening, als de kamermeisjes en officieren. De drankjes worden op de rekening gezet en op de laatste avond kun je die afrekenen. Elke avond was er life muziek in de lobby, we hebben zelfs gedanst.

Al met al vond ik het een hele leuke reis, goed programma, leuke steden, uitstekend eten en zeker een heel leuke ervaring.

Hebt u ook wel oren naar zo'n Kerstshopcruise, bel of mail me gerust voor meer informatie. Er zijn ook kortere cruises en cruises die met de Kerstdagen gaan en/of met Oud en Nieuw. Het heeft iets bijzonders om zo over de rivier te varen en te kijken naar de oever die aan je voorbij trekt, of de boten die je onderweg tegen de stroom in ziet zwoegen.

Het is heel relaxt en een stuk minder vermoeiend dan met een bus naar een Kerstmarkt te gaan.

Deel dit:

Terug Naar Boven