Thailand

Margriet Noort on 05 July 2007

Deel dit:

Thailand

Ik heb een 3-weekse rondreis door Thailand gemaakt in 2007 en ik vond het een belevenis. Het is totaal anders dan Indonesië of Sri Lanka en zeker anders dan Japan, maar een mooi land om te bezoeken.

Ik begon de reis in Bangkok, een enorm drukke stad, waar je ook weer niet al te lang moet blijven. Natuurlijk heb ik wel de drijvende markt bezocht, een enorme wirwar van bootjes en mensen, erg leuk. Ook het koninklijk paleis is natuurlijk een “must” als je in Bangkok bent. Het is een erg groot complex, maar alleszins de moeite waard. Waar ik me heel veel van had voorgesteld was de tempel van de Emerald Buddha, maar het beeldje zelf was erg klein, ik had iets groters en indrukwekkenders verwacht.

Ik heb een fietstocht gemaakt bij Chiang Mai, je gaat dan langs allerlei kleine dorpjes, waar de meest prachtige tempels staan met soms indrukwekkende schilderingen. De route is heel rustig langs allerlei achteraf wegen, dus echt veilig, ook voor kinderen.

Bij Chiang Rai was ik onder de indruk van – wat mij betreft de mooiste – tempel van het land. Hij was volkomen wit en beschilderd door een plaatselijke artiest. Bij binnenkomst had je schilderingen van alle slechte dingen op aarde: wapens, oorlog e.d., als je doorliep naar achter keek je naar schilderingen van alle mooie dingen van de wereld met Boedha als stralend middelpunt.

Ik heb over de Mekong-rivier gevaren en een markt in Laos bezocht. Daar werden flessen drank met o.a. schorpioenen en kevers verkocht. Ik heb me er maar niet aan gewaagd! Het zag er wel spectaculair uit.

Natuurlijk heb ik ook een trekking gedaan in de omgeving van Chiang Mai, in drie dagen liep ik met een kleine groep door de jungle en sliep ik in hele primitieve hutten. Niet voor de verwende reiziger, maar absoluut leuk om mee te maken. Douches zijn er niet, je kunt je wassen met koud water uit een ton, maar tijdens de trek kwam er een enorme hoosbui en met onze groep hebben we met z’n allen in de regenbui kunnen douchen en onze haren wassen, waar maak je dat mee! Tijdens de trek ga je ook op een olifant en ik was vergeten hoe hoog zo’n beest eigenlijk is. Je eindigt met een tocht over de rivier, je moet zelf sturen, maar dat gaat allemaal heel eenvoudig.

Voordat we aan de trek begonnen, gingen we met de groep inkopen doen op een lokale markt, je ziet daar insecten (om te eten) en ik heb me aan gefrituurde larven gewaagd. Ze smaakten een beetje naar chips, niet vies in elk geval. Je moet je er even over heen zetten, maar aan insecten met pootjes heb ik me niet gewaagd, dat ging me net te ver.

De beroemde “giraffe-vrouwen” heb ik ook gezien en me verwonderd over het aantal ringen dat zij om hun hals en enkels hadden. De vrouwen van deze stam beginnen daar al heel vroeg mee en soms wegen al die ringen kilo’s, dus het is erg zwaar. Ik heb er rondgelopen en er heerst daar wel veel armoede. Een klein bedrag als je met de dames op de foto mag, is dan ook geen overbodige luxe.

Natuurlijk heb ik ook de berucht Birma-spoorlijn bezocht en er een stukje over gereden. Het is triest om te bedenken dat zoveel mensen het leven hebben gelaten bij de aanleg ervan. De begraafplaats heeft een mooi gedenkteken en alle graven worden netjes onderhouden. Ik heb voor iemand foto’s kunnen nemen van het graf van familielid, zij waren daar erg blij mee.

Ik heb nachtmarkten in Chiang Mai en Bangkok bezocht, vooral de eerste was erg leuk. Er wordt van alles aangeboden, vaak voor spotprijzen. Je kunt hier uitstekend op souvenirjacht gaan.

Het eten was spotgoedkoop en van prima kwaliteit, ik kan niet anders zeggen. Voor een paar euro eet je je buikje rond en het was eigenlijk overal lekker. De Thaise keuken is wel pittig, maar je kan zelf aangeven hoe sterk gekruid je het wilt hebben.

De laatste drie dagen heb ik in Hua Hin doorgebracht, dit is een rustige badplaats, niet zo massaal als bijvoorbeeld Pattaya en mede daarom is dit ook heel geschikt voor kinderen.

Thailand biedt voor ieder wat wils, vraag gerust advies.

Deel dit:

Terug Naar Boven