Alles is mogelijk op Mallorca

Marianne Scheening on 09 October 2019

Deel dit:

Dit jaar besloten Lars en ik eens een keer zonder de kinderen op vakantie te gaan. Maar welke bestemming was de grote vraag. Wij zijn geen types die dagenlang gaan bruinbakken op het strand of bij het zwembad (niks mis mee, maar niets voor ons). We houden ervan om erop uit te gaan en dingen te zien en te doen. Mooi weer is wel fijn en ook leuk om een keer een wandeling langs het strand te kunnen maken of een uurtje bij het zwembad te liggen.

De keuze viel uiteindelijk op Mallorca; een veelzijdig eiland met een prachtig binnenland en fijne stranden. We hebben gekozen voor een wat luxer hotel met verblijf op basis van all inclusive. Normaal gesproken zouden we niet voor all inclusive hebben gekozen, omdat we gedurende de dag veel weg zijn en er dan niet optimaal gebruik van kunnen maken. We gingen nu voor het gemak en wilden het een keer uitproberen. Het eten was in buffetvorm, maar er was genoeg keus en het smaakte ook nog eens prima (dat moet je toch altijd maar afwachten bij buffetten vind ik)! Op het uitgebreide ontbijt konden we de hele dag teren. Voor een week was all inclusive dan ook erg fijn, maar ik denk dat als we langer waren gebleven, we er wel een keertje klaar mee zouden zijn.

Een huurauto is voor ons echt een must. Bij aankomst op de luchthaven werden we met een shuttlebus naar de verhuurlocatie gebracht waar we onze huurauto meteen mee konden nemen. We zijn meteen naar ons hotel gereden, welke aan de andere kant van het eiland lag. Het was een klein uurtje rijden, dus prima te doen. Het viel ons wel meteen op dat er erg veel verkeer is op Mallorca en een groot deel daarvan bestaat uit huurauto’s.

Ons hotel was gelegen in Playa de Muro, direct aan het strand. Toen ik het hotel uitzocht heb ik niet erg gelet op de ligging, want we hebben toch een huurauto en kunnen gaan en staan waar en wanneer we maar willen. Wij zaten net buiten het centrum en het strand aan onze kant was wat smaller en vol met zeewier. Ook was de zee vrij onstuimig. Toch was het strand wel enorm druk, dus blijkbaar vinden veel mensen dat geen probleem. Later in de week zijn we ook nog naar het centrum van Playa de Muro geweest en daar is het strand een stuk breder en mooier. Het centrum zelf is vooral heel toeristisch (veel souvenirwinkeltjes, hotels en restaurants) en er loopt een drukke hoofdweg doorheen.

Onze huurauto hebben we elke dag gebruikt. Op de 2e dag hebben we een bezoek gebracht aan Alcudia en aan Port d’Alcudia. Alcudia heeft een mooi oud stadscentrum met prachtige straatjes. Alcudia is omringd door een middeleeuwse stadsmuur. Je kunt ook een heel stuk over deze stadsmuur lopen, al vond ik het mooier om door de straatjes te slenteren. Het is er behoorlijk toeristisch, maar toch zeker de moeite waard! Het strand van Alcudia is mooi breed en voor kinderen erg geschikt, want het loopt langzaam af in zee. De zee is vrij rustig.

De 3e dag van onze vakantie is wat mij betreft de mooiste. Na een stevig ontbijt zijn we op weg gegaan voor een dagje Serra de Tramuntana; bergketen langs de noordwestkust van Mallorca. Onderweg konden we genieten van prachtige uitzichten en zijn we gestopt bij meerdere mooie dorpjes, waaronder Soller en Valldemossa. Het is wel een flinke rit met al die scherpe bochten en wielrenners onderweg, maar ontzettend de moeite waard.

Op dag 4 stond Cala d’Or op het programma. Voor mij, omdat ik benieuwd was naar de stranden en de omgeving. Je hebt hier geen uitgestrekte stranden, maar kleine idyllische strandjes ingeklemd tussen baaien. Mallorca is sowieso erg toeristisch natuurlijk, maar Cala d’Or bestaat voor mijn gevoel echt puur voor de toeristen. Je vindt er een heel groot gebied dat autovrij is met allemaal souvenirswinkels, restaurants en bars, dus qua vertier zit je hier wel goed. Onderweg naar Cala ‘d Or besluiten we spontaan (het is tenslotte vakantie!) een stop te maken in Arta. Goede beslissing, want wat leuk om daar even rond te lopen!

De volgende dag is er markt in Pollenca en uiteraard willen we ook tijdens onze vakantie een keer een lokale markt bezoeken.Toen wij aankwamen en de markt zagen begonnen we te twijfelen.... is dit alles? We zagen wel telkens mensen verdwijnen in zijstraatjes en besloten hen te volgen... en dat bleek wel een goed idee, want de markt is verspreid over de mooie straten en op het grote marktplein iets verderop. Pollenca heeft echt prachtige straatjes en het is zeker de moeite waard om de trap naar boven te nemen naar het kerkje. Je hebt daar een prachtig uitzicht. Nadat we de markt in Pollenca hebben bezocht besloten we door te rijden naar Port de Pollenca. Port de Pollenca heeft een gezellige promenade met allerlei restaurants en hotels. Ook vind je er een haven en zandstranden. En lekkere Latte Macchiato als je bij het juiste adres zit…..(en dan niet die dure bar die aangeeft de lekkerste koffie te hebben!).

Palma moet je ook gezien hebben, dus op dag 6 pakken we weer de auto en rijden naar een plaatsje in de buurt van Palma om van daaruit met de trein verder te gaan (parkeren in Palma schijnt geen aanrader te zijn en nu konden we gratis parkeren en voor een paar euro met de trein naar de stad). Palma is een mooie stad met mooie straatjes. Vooral de kathedraal is erg indrukwekkend.

De 1-na laatste dag rijden we naar Cap de Formentor. De rit er naartoe is erg prachtig, maar het doel vinden wij tegenvallen. Er staat een file om te parkeren bij de vuurtoren, dus wij gaan ombeurten even de auto uit om te kijken. We hebben het al snel gezien en toen we eindelijk konden parkeren hebben we ons omgedraaid (veel mensen draaien de auto al eerder). Op de terugweg stoppen we nog wel bij een uitkijkpunt waar het ook ontzettende druk is. Het was wel de moeite waard, want daar is het uitzicht prachtig!

De laatste dag brengen we door bij het zwembad, wat ook wel even erg fijn is. ’s Avonds vliegen we terug richting Düsseldorf.

Deel dit:

Terug Naar Boven