Prachtig Canada

Marianne Scheening on 18 June 2019

Deel dit:

Canada stond al ontzettend lang op mijn bucketlist en ook op die van Lars (mijn man). Dus het moest er zeker een keertje van komen om die kant op te gaan! Vluchten geboekt, mooie camper geregeld, rondreis uitgestippeld en toen bedachten mijn schoonouders dat het hen ook wel erg leuk lijkt om naar Canada te gaan. Maar ze durven zoiets niet alleen te doen….. Nou ja, dan boeken we er toch gewoon vluchten bij en huren we een grotere camper! No problem! Maar uiteraard wel met de deal dat schoonmama voor de catering zorgt tijdens de reis en dat ik dan voor de reisbegeleiding zorg.

We vliegen met Air Transat naar Vancouver. Daar verblijven we 3 nachten in een hotel, want Vancouver is zeer de moeite waard om uitgebreid te verkennen. Een echte aanrader is om een fiets te huren en dan o.a. in en om Stanley Park te fietsen. Wij hadden het geluk dat er tegenover ons hotel een fietsverhuurder zat, dus lekker makkelijk te regelen. Ook het museum of Anthropology is zeker de moeite waard! Nu ben ik niet zo’n museumganger, maar mijn schoonvader en Lars hebben zich er uren vermaakt. Daarnaast zijn er nog genoeg dingen te zien en te doen.

Na 3 nachten Vancouver is het tijd om de camper op te halen. We gaan met de taxi naar het verhuurkantoor buiten de stad. Het kost best even wat tijd om de camper op te halen. Aangekomen bij de camper schrik ik best even… wat een enorm ding!!! We hebben de grootste camper gehuurd die ze aanboden. Na een uitgebreide uitleg gaat het dan toch echt gebeuren; dat enorm grote ding moet verplaatst worden. En wie mag er rijden? Yes, that’s me! Dat was ook nog onderdeel van de deal met mijn schoonouders….zij wilden onder geen beding rijden (en ik wilde onder geen beding hebben dat ze zouden rijden). En Lars houdt niet van rijden, dus dan blijft er 1 iemand over. Uiteindelijk heeft hij ook nog wel een stuk gereden, maar ik houd liever zelf de touwtjes in handen (in dit geval het stuur). Vancouver uitrijden met zo’n enorme camper was wel even een uitdaging, maar het is gelukt en zonder schade! Eenmaal gewend is het echt superleuk om zo’n grote camper te besturen!

Aangezien het al best laat is rijden we de eerste dag niet al te ver. Onze eerste overnachting is in Bridal Falls in het Bridal Veil Falls Provincial Park. Leuk is dat we vanaf de camping naar de waterval konden lopen. De komende dagen rijden we via diverse stops (o.a. Manning PP, Hell’s Gate, Peachland, Okanagan Valley, Revelstoke) naar de Canadian Rockies. Onderweg zijn we o.a. naar Hell’s Gate geweest, bezochten we een wijnboerderij in de Okanagan Valley (Gray Monk Estate Winery), hebben we de O’Keefe Ranch in Vernon bekeken, maakten we vele wandelingen in de Parken, hebben we vuurtjes gestookt op de meest prachtige campings en zijn we beren tegen gekomen!

Uiteindelijk komen we aan in Banff. Nu gaat het deel komen waar we ons het meeste op hebben verheugd! We zijn in The Canadian Rockies!!! Om alles goed te bekijken blijven we een aantal dagen in de Rockies; we verblijven o.a. in Banff, Field, Lake Louise en Jasper. We maken supermooie wandelingen in de verschillende Parken en bezoeken alle hoogtepunten (o.a. Lake Louise, maken een cruise op Maligne Lake, ice explorer trip bij Columbia Field). Tijdens de reis zien we ook weer beren! En heel veel elanden op de camping in Banff.

Na Jasper rijden we naar Clearwater. We vertrekken heel vroeg in de hoop onderweg beren te spotten. Ons vroege vertrek wordt beloond! Eerst komen we een zwarte beer tegen, maar later nog een mamabeer (ook zwart) met 2 cubs!! We rijden door Mount Robson en aan het eind van de ochtend komen we aan in Clearwater. We stoppen bij de Spahat Falls en Dawson Falls en overnachten bij Clearwater Lake.

De volgende dag bezoeken we het Wells Gray National Park en bekijken we o.a. de Helmcken Falls (prachtige watervallen!). We blijven 1 nacht op een camping bij Cache Creek.

We rijden door naar Whistler waar we de middag in de stad doorbrengen. Vanuit Whistler is ook van alles te ondernemen: gondola naar de top van Whistler Mountain of een mooie wandeling. We verblijven 1 nacht in Whistler.

De rit gaat vanuit Whistler via de Sea To Sky Highway naar de Sunshine Coast! We rijden naar Horseshoebay en pakken daar de ferry naar Langdale. Alleen de reis er naar toe is al de moeite waard! Onderweg stoppen we wel een aantal keren om te genieten van al het moois onderweg. Als we aankomen in Langdale rijden we door naar Sechelt. We verblijven een aantal nachten aan de Sunshine Coast in Sechelt, Saltery Bay en Powell River.

In Sechelt ondernemen we weer diverse dingen : o.a. wandeling Smuggler Cove PP. We nemen de ferry van Earls Cove naar Saltery Bay en maken ’s avonds een wandeling bij Mermaid cove. Van Saltery Bay gaan we naar Powell River waar toevallig net het jaarlijkse Prawn Festival bij Willingdon Beach is. En wij staan ernaast op de camping! Supergezellig dus!

We nemen de ferry van Powell River naar Comox en rijden door naar Tofino. We zijn op Vancouver Island! Ook iets waar we erg naar uitgekeken hebben. Onderweg lunchen we in Cumberland.

Op Vancouver Island verblijven we meerdere dagen in Tofino en Victoria. Van daaruit maken we diverse uitstapjes en vele wandelingen. Hoogtepunt is toch wel de whale watching vanuit Tofino. We hebben een grijze walvis gespot met jong! En ook nog zee-otters! Vancouver Island is een mooie afsluiting van onze prachtige reis! Op de laatste dag gaan we met de ferry van Victoria naar Vancouver en leveren de camper in. Aan het eind van de dag vliegen we met Air Transat terug naar Amsterdam.

Wat een fantastische reis! Canada, we’ll be coming back!!!

Deel dit:

Terug Naar Boven