Zakynthos, “Il fiore di Levante”

Marianne Scheening on 12 February 2019

Deel dit:

Onze eerste vliegvakantie met kind ging naar Zakynthos. Voorheen waren wij gewend om verre reizen te maken en veel te ondernemen tijdens die reis. Dit kon wel eens een hele andere vakantie gaan worden met een meisje van 1,5 jaar erbij….

We vlogen vrij vroeg ’s ochtends vanaf Düsseldorf. Omdat we ons meisje zolang mogelijk wilden laten slapen hebben we de nacht vooraf aan de vlucht doorgebracht in een hotel op loopafstand van de luchthaven. We konden dus allemaal fris en fruitig aan de vlucht beginnen.

Op de luchthaven van Zakynthos hebben we onze huurauto opgehaald en daarmee zijn we naar het appartement gereden. We hadden een leuk appartement geboekt (niet heel luxe, maar prima voor onze standaarden) op loopafstand van het centrum van Argassi. Maar doordat het er net iets buiten lag, was het er ook heerlijk rustig. Fijn zwembad erbij en ook een leuke speelhoek voor de kleine kinderen. Loïs heeft zich daar uren vermaakt met het keukentje en een loopmotor!

Argassi is een leuk plaatsje met veel restaurants, winkels, bakkers en uitgaansgelegenheden. Genoeg keus dus om ’s avonds ergens lekker te gaan eten. Vlakbij ons appartementencomplex zat ook een restaurant waar we meerdere malen heerlijk hebben gegeten.We hebben de huurauto de hele vakantie bij ons gehad. Hierdoor konden we gaan en staan wanneer en waar we maar wilden. Zeker met kinderen erbij is dit ideaal!

Er valt echt van alles te zien en te doen op Zakynthos, maar je kunt er ook heerlijk relaxen aan het strand.

Banana Beach op Vassilikos is het langste zandstrand van Zakynthos en zeker een bezoek waard! Ook Gerakas Beach is prachtig. Op dit strand leggen Caretta Caretta schildpadden hun eieren, waardoor er daar natuurlijk wel bepaalde regels gelden en je ook niet altijd terecht kunt op dit strand. We hebben ook nog een middag doorgebracht op St. Nikolas bay. Dit is een zandstrand vlakbij Vassilikos. Het strand heeft zijn naam te danken aan de kapel van Agios Nikolaos (St Nicolas) die zich aan de rand van het strand, op de rotsen bevindt.

Het is eigenlijk alleen al leuk om op het eiland rond te rijden en onderweg op diverse plekken te stoppen.

Uiteraard hebben we ook Zakynthos Stad bekeken en hier lekker een tijdje rondgeslenterd. Maar dan ook echt heel rustig geslenterd, want wat was het heet die dag!

Laganas is de populairste vakantiebestemming op Zakynthos en staat vooral bekend om het uitgaansleven. Voor ons wel even leuk om doorheen te lopen, een strandwandeling te maken en lekker te eten. Maar we zijn toch blij dat wij op een rustigere plek logeren. Vanaf Laganas zijn we naar Agios Sostis gelopen. Agios Sostis is wat rustiger dan Laganas, maar wel erg gezellig. Vanuit Agios Sostis kun je via een lange houten brug (wel bekend van diverse foto’s) naar het gelijknamige eiland “Agios Sostis” lopen. Het eilandje is privé bezit en hierop bevindt zich een populaire openlucht discotheek, maar je kunt er ook heerlijk zwemmen. Dit moesten wij natuurlijk ook even zien!

Een boottocht (glasbodemboot) naar de blauwe grotten en het scheepswrakstrand (Navagio) is ook echt een aanrader om te doen! We konden met de boot niet tot aan het strand komen, dus het laatste stukje zou je moeten zwemmen. Dat hebben we maar niet gedaan, want dat leek ons niet verstandig met een kindje van 1,5 jaar :-).

Tijdens 1 van onze rondritjes hebben we een bezoek gebracht aan Xigia Beach. Dit is een schitterend zandstrandje in een kleine baai waar de geur van zwavel zeer sterk aanwezig is. Uit de rotsen in de zee komt ijskoud water naar boven dat speciale eigenschappen heeft; dit water bevat namelijk collageen, een product dat in de cosmetische industrie heel veel gebruikt wordt om verjongingsproducten te maken. Sommigen noemen Xigia een kuuroord. Naast het strand is er een grot en aan de kant van de hoge steile rots is er een smalle grot waar men in kan staan.

Het meest indrukwekkend vonden wij de zonsondergang die wij hebben bekeken vanaf de steile rotsen bij de vuurtoren van Keri. Deze vuurtoren ligt net iets buiten het dorp, op een 200 meter hoge steile helling. Vanaf deze rotsen heb je echt een supermooi uitzicht op de Ionische zee.

Al met al was het voor ons een erg geslaagde vakantie. Anders dan anders, omdat er nu een derde persoontje mee was, maar zeker niet minder leuk!

Deel dit:

Terug Naar Boven