Fotogeniek Myanmar

Marieke Valbracht on 02 January 2019

Deel dit:

Zoals sommigen van jullie weten, heb ik (samen met Martin) een tijd veel met fotografie gedaan. Volledig hobbymatig, maar wel met een spiegelreflexcamera met verschillende lenzen. Omdat ik merkte dat het me tegen ging staan om altijd maar rond te sjouwen met alles en bij elke plek meer met mijn camera bezig was dan wat ik om mij heen kon zien, ben ik daar mee gestopt. Ik ben in stappen steeds minder mee gaan nemen. Zoveel minder dat ik nu alleen nog maar de camera van mij telefoon tot mijn beschikking heb.

Iedereen die van fotograferen houdt, kan ik van harte aanbevelen om naar Myanmar te gaan. Jeetje zeg, wat is dit een fotogeniek land. Er zijn momenten geweest dat ik mijn spiegelreflex met al zijn instelmogelijkheden heb gemist. Aan de andere kant, een foto met de telefoon is zo gemaakt en geeft je genoeg ruimte om echt van het moment te genieten.

Zoals de zonsondergang bij de U Bein Bridge bij Mandalay in de buurt. Dit is de langste teakhouten brug ter wereld. Je bent daar zeker niet de enige die een mooi plaatje van de ondergaande zon achter de brug wilt maken, maar dat mag de pret niet drukken.

Of de beenroeiers op Inle Lake, nu vooral nog actief voor de toeristen. Zeker als ze met meerdere zijn, levert dat fantastische plaatsjes op.

Tempels en pagodes heb je in verschillende soorten, van zeer modern met neonverlichting tot oud, verweerd en zelfs geheel overgroeid. Dit laatste spreekt mij het meeste aan en hiervan zijn er veel te vinden bij Hsi Paw en Bagan.

De meningen over het eten in Myanmar zijn enorm verdeeld. Persoonlijk heb ik geen idee waarom, ik heb er goed tot heel goed gegeten. Ok…. op de markt zie je wel wat bijzondere ingrediënten die je niet op je bord terug wilt vinden. Zowel het eten als de markt leveren wel mooie plaatsjes op.

Ach, zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb zo veel foto’s gemaakt tijdens mijn drie weken in Myanmar. In januari 2020 heb ik Myanmar als Land van de maand uitgeroepen op mijn social media kanalen. Neem daar gerust een kijkje voor meer foto’s en verhalen over dit prachtige land.

Deel dit:

Terug Naar Boven