Love is in the air - Romantische film locaties

Marieke Valbracht on 13 February 2020

Deel dit:

Het is bijna Valentijnsdag en de romantiek hangt in de lucht. Het perfecte moment voor het bekijken van een romantische film samen met je lief. Ik heb een lijstje samen gesteld van een paar van mijn favoriete romantische films. En dan niet zomaar romantische films, maar films die zich afspelen op een locatie die ook perfect is voor een mooie (romantische) vakantie.

Pretty Woman De romantische klassieker uit 1990 waarin Edward (Richard Gere) een prostituee Vivian (Julian Roberts) ontmoet doordat zij beter in een mooie rode sportwagen kan rijden dan hij. Omdat het klikt tussen hen, vraagt hij haar de hele week met hem door te brengen en als zijn vriendin op te treden tijdens al zijn zakelijke besprekingen. Deze week samen brengt hilarische, emotionele en grappige situaties voort.

De film speelt zich af in Los Angeles met al zijn gave filmlocaties. Edward pikt Vivian op vanaf Hollywood Boulevard en het hotel waar Edward en Vivian vervolgens verblijven is het Beverly Wilshire, een prachtig klassiek vijf sterren hotel. Een tweede hotel wat in de film voorkomt is het Las Palmas hotel, dit is de locatie van de eindscène. Verder gaat Vivian uitgebreid shoppen op Rodeo Drive en hebben ze diner in Cicada restaurant en club.

Dirty Dancing ‘That was de summer of 1963 when everybody called me Baby.’ In 1987 kwam de film uit waarin Frances Houseman, Baby, (Jennifer Grey) met haar familie naar een vakantiepark gaat. Op dat vakantiepark komt ze de knappe danser Johnny Castle (Patrick Swayze) tegen. Door omstandigheden zijn ze gedwongen met elkaar een dansoptreden te geven terwijl Baby geen stap kan dansen. Vele uren oefenen volgen en dit leidt tot situaties waarin ze voor het blok worden gezet om keuzes te maken die de rest van hun leven zullen beïnvloeden.

De film speelt zich af in de Catskill Mountains, echter is alles ergens anders opgenomen. Kellerman’s is nog steeds te bezoeken en de huidige naam is Moutain Lake Lodge in Pembroke, Virginia. Veel van de scenes in de film zijn op het terrein en in de gebouwen van deze lodge gefilmd. De scene met de lift in het meer kan echter nooit meer nagedaan worden, het water in dit meer is opgedroogd. In de buurt van de lodge vind je Lake Lure. Hier vind je onder andere de trap waar Baby opklimt met een watermeloen in haar armen. Ook de huisjes van het danspersoneel waren hier.

Titanic In 1997 verscheen de film Titanic in de bioscopen waarin het liefdesverhaal van 1e klas passagier Rose (Kate Winslet) en 3e klas passagier Jack (Leonardo DiCaprio) tijdens de fatale eerste trip van de Titanic in 1912 te zien is. Ondanks dat iedereen weet hoe het met de Titanic is afgelopen, was het bij de eerste keer kijken van de film toch spannend of de twee geliefden het zouden halen.

Een vakantie op een cruiseschip is het ultieme voorbeeld van een onbezorgde vakantie waar je heerlijk met ze tweetjes kan genieten van alle mogelijkheden die het schip te bieden heeft. Het oversteken van een oceaan is echt niet nodig, een leuke cruise in het Middellandse Zeegebied of de Cariben zijn er al vanaf een paar dagen. En wees gerust, sinds 1912 is er heel veel veranderd qua veiligheid op cruise schepen.

Deel dit:

Terug Naar Boven