Paardrijden in Nicaragua

Marieke Valbracht on 04 January 2017

Deel dit:

Van half november 2016 tot half januari 2017 heb ik gebackpackt door Centraal-Amerika. Ik ben gestart in Panama en ben via Costa Rica, Nicaragua en Honduras naar El Salvador gereisd. Ik had mijzelf voorgenomen om in elk land een paardrijtocht te maken.

Vanuit huis had ik al wat uitzoekwerk gedaan om te bepalen op welke plek het, het leukst/mooist zou zijn om te rijden. Voor Nicaragua kwam ik al snel op een heel mooie plek uit. Ik vond een ranch in de buurt van San Juan del Sur, in het zuidwesten van Nicaragua. Alles wat ik over deze ranch zag en las, was fantastisch. Dit ging de plek worden voor Nicaragua.

Omdat ik zonder echte planning reisde, kon ik het van te voren niet boeken. Tegen de tijd dat ik wist wanneer ik in San Juan del Sur zou zijn, nam ik contact op met de ranch om te boeken. Helaas zaten ze al helemaal vol op de dagen dat ik er was. Er was niets aan te doen en ik ben doorgereisd. Met oud en nieuw zat ik in Granada en dat was ineens weer een soort van dichtbij San Juan del Sur. Nu hadden ze wel plek! Ik nam voor even afscheid van mijn reisgenootjes en reisde af naar de ranch.

Vanaf het moment dat ik daar was, wist ik dat het een goed besluit is geweest om terug te gaan. Ze gaan met zo veel liefde met de paarden om. Op de ranch waren jeans, cowboyhoeden en laarzen te leen zodat je helemaal in stijl op je paard en op de foto kon gaan.

De rit van de ranch naar het strand was prachtig en divers in landschap en uitzichten. Eenmaal op het strand was het tijd voor een pauze. Mens en dier kon even ontspannen onder het genot van een drankje en hapje. Na rust komt actie. Het gas mocht er op! Op het strand door de branding.

Wat een heerlijk gevoel om vol gas met elkaar op de paarden door de branding te racen. Het strand waar we waren was volledig verlaten dus we konden ons gang gaan zonder rekening te hoeven houden met badgasten. Wat een vrijheid en wat een geluk om daar te kunnen zijn.

Na het speelkwartiertje begonnen we aan de rit terug naar de ranch. Ook deze rit was weer genieten. Onderweg probeerden de wat gevorderde ruiters nog een sprongetje te wagen. Mijn paard had echter bedacht dat hij ook prima langs het obstakel kon in plaats van er over heen. Bij terugkomst op de ranch was er gelegenheid voor het nemen van een douche waarna we konden aanschuiven voor een heerlijk family style diner. Ik kon mij geen mooiere afsluiting van mijn tijd in Nicaragua voorstellen.

Deel dit:

Terug Naar Boven