IN DE HERHALING: TWEE ZUSSEN IN NEW YORK.

Marie-Therese Kleuskens on 01 December 2016

Deel dit:

Ik kan het maar niet laten en mijn zus ook niet. New York trekt als een magneet. En in een keer was het weer zover. Samen met mijn zus Winnie vertrok ik weer naar New York vanuit Dusseldorf. Fijn dichtbij voor ons. Normaal als we op JFK landen duurt het zeker nog 2 a 3 uur voordat we in Manhattan zijn. Maar nu ging het van een leien dakje omdat we als eerste aan de beurt waren bij de douane. Anderhalf uur later konden we inchecken in het Holiday Inn op de 8ste Avenue. Dichtbij Times Square.

Omdat we al vaker in New York zijn geweest hebben we natuurlijk al de high lights gedaan maar er stonden toch nog een aantal must do’s op ons lijstje.

Het eerste op onze lijst was: GENIETEN van alles wat new York te bieden heeft. Energie, een diversiteit van culturen, prachtige gebouwen, plekken waar je gezellig kunt eten en een glaasje kunt drinken, kunst en cultuur.

In de tweede plaats de FREEDOM TOWER (One World Trade Center) van 541 m hoog. Wat een fantastisch uitzicht en zeker als de lucht staalblauw is. Adembenemend. Het World Trade Center-complex bestaat dus niet uit één gebouw genaamd het One World Trade Center, maar uit zes gebouwen. De ontwerper Daniel Libeskind heeft de gebouwen van het World Trade Center-complex als een soort spiraal ontworpen, eindigend op de oorspronkelijke locatie van de Twin Towers, waar je nu het 9/11 Memorial vindt.

Het volgende op onze lijst was een wandeling door BROOKLYN. De laatste keer dat we er waren was het 35 graden en is er van wandelen niet veel terecht gekomen. Ik zeg: doen. De Brooklyn Bridge over en ontdekken maar. Daar heb ik de lekkerste frites ever gegeten op een marktje in hartje Brooklyn. Wat ook heel grappig was dat we veel bruidsparen zagen die hun foto’s lieten maken met op de achtergrond de skyline van Manhattan. Het was een beetje ‘Say yes to the dress”. Bruiden en hun gommen in zeer kleurrijke kleding, gevolgd door heel veel bruidsmeisjes en jonkers. Toen de avond viel hebben we naar de skyline van Manhattan kunnen kijken zoals je ze op een poster ziet. Bijna onwerkelijk mooi. We zijn toen het helemaal donker was met de ferry naar 34th Street Manhattan gevaren en nog een uur lang kunnen genieten van het magnifieke uitzicht. Een aanrader: voor 4 dollar een onbetaalbaar uitzicht.

Het vierde op onze lijst was de MORGANS LIBRARY. Een prachtige bibliotheek met een paar hele mooie zalen. Echt iets voor de liefhebber van oude boeken.

Het vijfde was een rondleiding in het gebouw van de VERENIGDE NATIES. Het VN complex bestaat uit vier gebouwen: het gebouw van de Algemene Vergadering, het Conferentiecentrum, een kantoorcomplex van het Secretariaat en de Bibliotheek van Dag Hammarskjöld. Er staan 193 vlaggen opgesteld voor het complex, net zoveel als dat er lidstaten zijn. De vlaggenmasten staan in een cirkel waarbij de ruimte tussen de vlaggenmasten overal gelijk is, dit als een symbool van de gelijkheid van de lidstaten binnen de VN. De vlaggen hangen op alfabetische volgorde beginnend met Afghanistan en als laatste Zimbabwe. Leuk bijkomstig feit is dat je daar je eigen postzegel kunt laten maken.

We hebben toch nog maar een keer de HIGH LINE gelopen. Dit is een park in het Meatpacking District gebouwd op vroegere spoorrails. Super trendy en met veel kunst omgeven. En natuurlijk bij hotel The Standard gaan lunchen. We zijn uiteraard nog naar TIMES SQUARE geweest ’s avonds, naar de IJSBAAN gaan kijken bij het Rockefeller Center (het was wel 28 graden), gewinkeld, in BRYANT PARK gaan lunchen, en gelopen, gelopen en nog eens gelopen. Wel 80 km op 4 dagen. Maar dat is de beste manier om New York te ontdekken.

New York is een super stad voor iedereen. Voor degenen die er voor de eerste keer komen maar zeker ook voor de gevorderden. Ben benieuwd naar mijn volgende keer.

Deel dit:

Terug Naar Boven