Mallorca, een eiland van uitersten

Marie-Therese Kleuskens on 12 April 2018

Deel dit:

Vroeger (toen ik jong was) ging ik voornamelijk naar Mallorca om te feesten. Eerst de hele dag op het strand liggen bakken (ja, dat kon toen nog) en ’s avonds de discotheken bezoeken om de hele nacht door te dansen. De volgende dag begon weer alles van voren af aan. Ik had absoluut geen oog voor wat het eiland allemaal te bieden heeft. 40 jaar later is dat veranderd en we hebben genoten van onze vakantie op dit prachtige eiland.

We logeerden in een oude olijfperserij in Puerto De Soller, hotel Es Port. Een heel bijzondere plek, met prachtige tuinen waar iedereen ook z’n privacy kan hebben. Een plek buiten de gebaande paden. Karakteristiek en kleinschalig op een uniek en rustig plekje. De afwerking is prachtig en er hangt een warme sfeer. We vonden hier precies de ontspanning en rust die we zochten. Je voelt je geen toerist maar onderdeel van een traditioneel Mediterraans schouwspel. De haven van Puerto de Soller lag op 2 minuten lopen en daar vindt men veel goede en gezellige restaurants, cafeetjes en barretjes. We waren op slag verliefd op deze plaats.

Wat hebben we allemaal gedaan op Mallorca? Natuurlijk een auto gehuurd. Ik kan nu eenmaal niet 2 weken op dezelfde plaats blijven. Er moet voor mij altijd wat te ontdekken zijn.

Palma de Mallorca hebben we meerdere malen bezocht en niet alleen om de prachtige kathedraal La Seu en het Bellver Kasteel maar zeker ook om de relaxte sfeer in de historische binnenstad. Straatjes, steegjes, winkeltjes, terrasjes, je kijkt je ogen uit.

Het bergdorp Valdemossa is rijk aan bronnen en groene omgeving met olijfbomen, amandelbomen en andere vegetatie. Het klooster ‘La Cartuja’ behoort tot de belangrijkste attractie van Valldemossa.

Es Trenc is een van de mooiste stranden van Mallorca en bevindt zich in het zuiden van het eiland. Je vindt er een 2 kilometer lang zandstrand zonder bebouwing.

Serra de Tramuntana is een indrukwekkende bergketen aan de kust in het noordwesten van het eiland Mallorca in Spanje. De bergketen heeft een oppervlakte van 1.067 vierkante kilometer en is goed bereikbaar via wandelpaden en wegen. Ook voor wielrenners is dit een prachtig gebied. Helaas zijn wij niet zo sportief aangelegd en hebben hier een mooie autotocht gemaakt. Dat overigens wel een echte uitdaging was vanwege de vele kronkelweggetjes, soms dwars door de bergen heen.

De markt in Inca. Dit is een van de grootste markten op Mallorca en trekt veel bezoekers. Gezellig dwalen tussen de marktkramen en in het plaatselijke café een lekkere kop koffie drinken.

Niet te vergeten: de druipsteengrotten van Drach. Hier hebben we genoten van de meest bizarre vormen en kleuren.

Ook hebben verschillende stranden bezocht want ook wij willen af en toe gewoon staren naar de zee. O.a. het strand bij Alcudia, Playa de Palma en Cala D’or (het gouden strand).

Mallorca is een eiland voor jong en oud. Het heeft een heerlijk klimaat en een authentieke sfeer. Ook is het een eiland met veel contrasten zodat voor iedereen wel de juiste plek te vinden is.

Wij gaan zeker nog eens terug. Nieuwsgierig? En wilt je ook naar Mallorca? Ik ben maar een telefoontje ver weg.

Deel dit:

Terug Naar Boven