Roadtrip van las Vegas naar San Francisco

Marie-Therese Kleuskens on 03 September 2015

Deel dit:

Eindelijk was het dan zover. Een van mijn grote wensen ging in vervulling. Altijd wilde ik al graag een roadtrip maken door het westen van de Verenigde Staten en dat het liefst met mijn partner.

We vertrokken vroeg in de ochtend met KLM van Schiphol naar Los Angeles en vlogen een paar uur later door naar Las Vegas. Doodmoe kwamen we aan in het MGM hotel. Een reusachtig hotel met ongeveer 3000 kamers. Eenmaal een beetje bijgekomen van de reis en gewend zijn aan de hoge temperatuur hebben we onze ogen uitgekeken.

Het onmogelijke is in Las Vegas mogelijk. Bijvoorbeeld: van de dag een nacht maken of andersom van de nacht een dag maken. Schrikken van een gigantische dinosaurus in de David Copperfield Show en een paar dagen later genieten van een fantastisch concert in het Caesars Palace van Celine Dion. Het gondelvaren in het Venetian hebben we maar overgeslagen, dat was teveel van het goede. Vanuit Las Vegas hebben we een dagtrip gemaakt naar het westen van de Grand Canyon. We waren onder de indruk van de imposante natuur en hebben gegriezeld op de Skywalk (een soort loopbrug over het ravijn met een glazen bodem).

Na vijf nachten zijn we verder gereden naar Death Valley. Woorden schieten tekort om deze omgeving te beschrijven. Alles is van toepassing: geweldig, gloeiend heet (wij tikten de 46 graden aan), onwerkelijk, angstaanjagend, maar het gevoel dat de boventoon voerde is onvergetelijk mooi. We hadden zelfs het geluk om in Death Valley nog twee coyotes te zien, erg bijzonder. We overnachtten in de Furnace Creek Ranch (dat midden in Death Valley ligt) waar we ’s avonds om 22.00 uur nog onder de sterrenhemel aan het zwembad lagen.

De dag erna hadden we de langste rit (ongeveer 400 mijl) van onze vakantie voor de boeg. Van Death Valley via de Tiogapas (op 3000 meter hoogte) naar het Yosemite National Park. Toen we bij de Tiogapas aankwamen werden we al geconfronteerd met de diversiteit van dit Nationale Park. Bijna rechte bergwanden zoals El Capitan, meren, uitgestrekte bossen, watervallen (helaas enigszins opgedroogd) en ravijnen. Alles waar de natuurliefhebber van houdt, is in dit park te vinden. Tot en met beren aan toe. Helaas hebben wij die niet gezien (ja, soms op de weg maar niet in het echt). Een van de mooiste uitzichten hebben we gehad vanaf Glacier Point. We zijn drie dagen in het Yosemite gebleven en hadden een kamer met open haard en privé whirlpool in de Yosemite View Lodge in El Portal. Ik kan iedereen de kamers met uitzicht op de rivier aanraden.

Daarna werd het tijd voor het volgende gedeelte van onze route. Carmel by the Sea. In Carmel by the Sea waanden we ons in een oud Engels stadje zoals men ze vaak op tv ziet. Een aaneenschakeling van prachtige huizen, knusse hotels, galerieën, restaurantjes, aparte winkeltjes en vriendelijke mensen. Het strand was fantastisch: wit, breed en een ruwe zee. Ook het weer was in ons voordeel, bijna iedere dag volop zon. Tijdens ons zeven daags verblijf hebben we in Monterey het Monterey Bay Aquarium bezocht, we hebben een Whale watching trip gemaakt (zeker 15 walvissen gezien!!, onvergetelijk), hebben over Highway 1 naar Big Sur gereden. Als men over Highway 1 rijdt ziet men de prachtige, ruwe kustlijn met hier en daar rotsen in het water die vol liggen met zeeleeuwen die een dutje doen. De meest bijzondere vogels hebben ook een plekje aan deze kust gevonden. Een kustweg vol met wondermooie uitzichten; van lieflijke stranden tot ruwe rotsen. En last but not least hebben we de 17 Mile Drive gereden. Een schitterende weg door Pacific Grove en Pebble Beach. Ook voor golfers is dit een fantastische plek om te vertoeven. Hier zijn mooie uitgestrekte golfbanen te vinden.

Onze laatste etappe was aangebroken. Van Carmel by the Sea naar San Francisco. We verbleven vijf nachten in het fantastische, goed gelegen Hotel Nikko SF. En alweer hadden we geluk. Staat San Francisco bekend om de zeemist, wij hebben het in ieder geval niet meegemaakt en hadden nu ook prachtig weer. We zijn een dag met de beroemde “cablecar” naar Fishermans’s Wharf geweest: een gezellige drukke boulevard langs de kust. Ook hebben we natuurlijk Pier 39 bezocht, die bekend staat vanwege de zeeleeuwen die daar altijd vertoeven. En het waren er veel. De zeeleeuwen leven hun eigen leven op de steigers voor Pier 39. Het was een gebrul, gekroel en geduw van jewelste. De dag daarna hebben we een (elektrische) fiets gehuurd bij Blazing Saddles en vanuit Fishermans Wharf en zijn via de Golden Gate Bridge naar Sausalito gefietst. Midden op deze beroemde brug stil staan en een fantastisch uitzicht hebben op San Francisco is voor iedereen een aanrader. Ook als men wat minder sportief is of wat ouder is deze fietstocht prima te doen met een elektrische fiets. San Francisco kent vele super steile straten en zo ook de toegangsweg naar de Golden Gate Bridge. Een ander hoogtepunt was het bezoek aan de beruchte gevangenis Alcatraz. Het gevangeniseiland voor de kust van San Francisco. Een aparte gewaarwording om te lopen waar ook Al Capone heeft gelopen. En dan nog….Lombardstreet. Die staat bekend als de meest bochtige straat ter wereld. Het is een hele klim maar dan zie je wel wat hiermee wordt bedoeld.

En toen was ineens de laatste dag van onze vakantie aangebroken. Na nog wat laatste souvenirs ingeslagen te hebben kwam een einde aan onze fantastische reis. Een reis vol onvergetelijke indrukken en waar we nog vaak met weemoed aan terug zullen denken. Wij hebben deze reis met de auto gedaan en overnacht in hotels en motels. Maar deze reis leent zich ook uitstekend om met een camper te doen. Prima wegen en voldoende kampeerplaatsen.

Deel dit:

Terug Naar Boven