Van Quebec City Canada naar New York City

Marie-Therese Kleuskens on 05 September 2013

Deel dit:

Ik had nooit gedacht dat ik een cruise zou maken en ik had ook nooit gedacht dat ik het zo ontzettend leuk en relax zou vinden. We vlogen via Montreal naar Quebec City met Air Canada vanuit Zaventem Brussel. Een fijne airline met meer dan voldoende service aan boord. Onze kennismaking met de stad Quebec was een echte verrassing. Het is zo……Europees. Niet voor niets wordt Quebec het Parijs van het noorden genoemd. Een prachtige stad met een heerlijke wandelpromenade langs het water. Wij verbleven 7 nachten op de MS Veendam van de Holland America Line. Het was een feest. Luxe hutten, erg lekker eten, servicegerichte bemanning. Het ontbrak ons aan niets. De route ging van Quebec via Charlottetown, Sydney, Halifax, Bar Harbor met als eindpunt Boston USA. Als men niet van boord kon was er voldoende vertier. Je kunt het zo gek niet bedenken of het was er te doen. En waar we aanmeerden konden we ook genoeg bekijken. Na 7 nachten hadden we weer vaste grond onder de voeten. Het uitchecken van de boot ging snel en in no time zaten we in een taxi richting ons hotel in Boston. We verbleven 2 nachten in het Courtyard Boston Tremont. Een prima hotel, dichtbij het centrum. In Boston kun je veel te voet doen zoals bijvoorbeeld de Freedom Trail. Dit is een is 4 kilometer lange route dwars door het centrum van Boston. De route brengt je langs 16 van de belangrijkste historische attracties. Verder hebben we een groot gedeelte van de Boston Harbor Boardwalk gelopen. Een prima manier om te voet de waterkant van Boston te ontdekken. Tijdens deze wandeling hebben we het Boston Sea Aquarium bezocht. Een van de hoogtepunten tijdens ons bezoek was de Boston Public Library. Deze is prachtig zowel van binnen als van buiten. Absoluut een aanrader.

Tijd om onze koffers te pakken en verder te reizen naar Cape Cod. New England op z’n best. Pittoreske stadjes zoals Provincetown, Barnstable, Dennis en Falmouth. Eindeloze zandstranden met spelende zeeleeuwen in het water. Een plek om tot rust te komen. We hebben overnacht in het Holiday Inn Cape Cod, Hyannis. Dit hotel bevindt zich op slechts een paar minuten rijden van de bezienswaardigheden van Hyannis zoals het historische centrum, de haven en het J.F. Kennedy museum.Na een paar dagen relax te hebben zijn we verder getrokken naar onze eindbestemming New York City.

Ik was al eerder in New York geweest maar mijn partner nog nooit. Ik heb dus voor een tweede keer genoten van alle traditionele maar indrukwekkende bezienswaardigheden. We hebben overdag boven op het Empire State Building gestaan en New York bij avond gezien vanaf Top of the Rock. We hebben de prachtige architectuur van het Grand Central Station bewonderd en werden ook blij van de enorme Food Hall die zich onder het station bevindt. We hebben de stad vanuit de lucht gezien met een helikopter en vanaf het water tijdens een cruise met de Circle Line. Naast de Circle Line ligt het Intrepid Sea & Space Museum. Een museum waar volwassen mannen weer kleine jongens worden. Zelfs de Space Shuttle staat daar tentoongesteld.

Kortom: New York is prachtig van alle kanten. We logeerden in het Crowne Plaza om de hoek van Times Square, een heerlijk hotel overal dichtbij. Maar aan alles komt een eind. Tijd om weer terug naar Nederland te gaan en alle ervaringen te delen.

Nieuwsgierig? En wilt u meer weten over deze combinatiereis? Ik ben maar een telefoontje ver weg.

Deel dit:

Terug Naar Boven