Zussenvakantie in New York City

Marie-Therese Kleuskens on 01 May 2014

Deel dit:

Al meerdere keren ben ik in New York City geweest. De eerste keer was voor de 18e verjaardag van mijn petekind, de tweede keer met mijn partner. Nu werd het tijd om NY voor een derde keer te bezoeken en dat deed ik samen met mijn zus. En omdat we allebei al vaker in NY geweest waren stonden op ons to do lijstje de niet meteen voor de hand liggende bezienswaardigheden. Ik kan bijna niets vertellen over New York wat al niet verteld is. Iedere keer weer is het een geweldige ervaring. De geluiden, de kleurrijke mensen, de geuren, het verkeer, je voelt dat de stad constant in beweging is.

The City that never sleeps hebben wij niet helemaal aan den lijve ondervonden omdat wij gewoon af en toe moesten slapen. En dat deden we in The Royalton. Een van de vele mooie hotels die New York rijk is.

Mijn zus was ook al eerder in New York geweest. We hebben dezelfde favoriete plek namelijk Bryant Park. Het park ligt in Midtown Manhattan, tussen de wolkenkrabbers van Fifth Avenue, Sixth Avenue, 40th Street en 42nd Street. Het park is vernoemd naar de dichter William Cullen Bryant. Dit is een heerlijke plek om uit te rusten van het vele lopen wat men nu eenmaal doet in New York. Je ziet er mensen schaken, lezen, toneelspelen of een yogales volgen. In de zomer kun je vaak gratis optredens bezoeken en in de winter wordt er geschaatst. Een ontspannen plek in een overvolle stad.

Een week voordat we in New York arriveerden werd het 911 Museum geopend. Een plek om stil van te worden. Maakt het 911 Memorial al een grote indruk, het 911 Museum doet daar nog een schep boven op. Je moet er zijn geweest om het te voelen.

Een heel andere beleving is het Highline Park. De High Line, een 2,2 km lang verhoogd park, 9 meter boven de begane grond. Het was oorspronkelijk in de jaren 30 van de vorige eeuw aangelegd als een spoorwegviaduct langs de westzijde van Manhattan. Het park is toegankelijk via trappen en liften, ook als men niet erg goed ter been is kan men hier zonder moeite komen. En het is het waard. Mooi aangelegde tuinen, overal bankjes om uit te rusten en veel kunstwerken. Vanuit de High Line kun je een bezoek brengen aan het er naast gelegen Chelsea Market. De markt is gevestigd in een mooi industrieel pand. Men vindt hier van alles: van heerlijk eten tot prachtige schoenen en alles wat daar tussen zit.

Mijn zus en ik hadden ook al eerder Central Park bezocht maar waren er allebei nog nooit met de fiets geweest. Daar was het dus tijd voor. Dat werd een hele ervaring, ook omdat veel mensen niet gewend zijn te fietsen. Het is wel dé manier om veel van het park te zien in een relatief korte tijd. New York loopt over van de creatieve mensen. In Central Park kun je dan ook genieten van de meest uiteenlopende kunstenaars. Er is teveel om op te noemen; schilders, operazangers, groepen dansers, musici, ambachtslieden enz. En aan het einde van onze fietstocht hebben we genoten van een lekker drankje op het terras van The Loeb Boathouse.

Wij wilden graag een keer naar Roosevelt Island. Het is een klein eilandje dat tussen Manhattan en Queens ligt. Een oase van rust. We zijn er met de kabelbaan naar toe gegaan en dat was gewoon erg leuk.

Deze keer stond ook Brooklyn op het programma. We zijn te voet over de brug gegaan en dan zie je pas hoe mooi de constructie is. Brooklyn is hartstikke leuk om te bezoeken. We hebben iets minder gezien dan we wilden omdat het die dag ontzettend warm en benauwd was. Reden om er nog eens terug te gaan. Men heeft trouwens een prachtig uitzicht op de Brooklyn Bridge vanaf Pier 17 bij South Street Seaport.

Uiteraard hebben we nog veel meer gedaan zoals o.a. lekker gegeten, een pianobar bezocht, gewinkeld en naar een voorstelling geweest.

Graag willen wij weer terug naar deze metropool. Ontdekken, beleven, en genieten. Voor iedereen is er wel wat te vinden. Ik kan zoals gewoonlijk weer niet wachten om terug te gaan….

Deel dit:

Terug Naar Boven