Senyati Safari Camp, te leuk om geheim te houden

Marinka van Dijk op 10 July 2019
Sommige plekjes zijn te leuk om geheim te houden. Zo leuk zelfs, dat ze een eigen blog verdienen. Senyati Safari Camp is zo’n plekje. Staat hoog in Lonely Planet en Tripadvisor, en dat is niet voor niets. En dat het zo’n mooi plekje is heeft niets te maken met extreme luxe, of fantastische klantvriendelijkheid, maar alles met zijn dagelijkse bezoekers. Lees maar.

Waar ligt het Senyati Safari Camp? Senyati ligt een kilometer of tien van Kasane, de toegangspoort tot het Chobe National Park. Er is dus genoeg te doen in de omgeving. Ook ligt Senyati een kilometer of vijf van de grens met Zimbabwe. Dit is een enorm voordeel als je nog een dagje naar de Victoria Watervallen wilt gaan. De grensovergang is een crime maar als je zorgt dat je er als eerste bent - en vanaf Senyati is dat zo gepiept- prima te doen. Senyati is eenvoudig te bereiken als je van Nata richting Kasane rijdt. Er zijn maar heel weinig wegen in Botswana, dus het kan niet missen. De eerste afslag naar Senyati is een twowheel drive en de tweede een fourwheel drive. Beiden zijn met onze auto redelijk goed te doen. Het Safari Camp ligt ongeveer vijf tot tien minuten van de doorgaande weg af.

Wat is het Senyati Safari Camp Het Camp is te mooi om waar te zijn. Je kunt er met je rooftop tent gaan staan, of gewoon kamperen, maar wij hebben een fantastisch afrikaans huisje met een ruim terras met eettafel en lounge hoek. Nog geen honderd meter van een waterhole. En daar komen onze dagelijkse bezoekers op af. Vanaf vier uur begint er voor onze ogen een waar olifantenspektakel. Totdat we naar bed gaan zien we zeker een dikke honderd olifanten gebruik maken van de waterhole. Tijdens het braaien en vanaf ons terras kunnen we ze op ons gemakje gadeslaan. Naast ons huisje, bij de bar, is een ondergrondse doorgang naar een bunker gemaakt zodat je tot aan de waterhole kunt lopen. Vanuit deze bunker kun je onze grote vrienden vanaf een paar centimeter bekijken. Doodstil zitten we, we horen hun communicatie, hun gesnuif, we horen ze drinken en elkaar corrigeren of met hun slurfen naar elkaar uithalen. Soms liefdevol, soms geïrriteerd… en daar zijn wij allemaal getuige van. Mooier wordt het niet. Kampvuurtje aan, stoeltje erbij, niks meer aan doen. We zien die avond behalve alle olifanten ook kudu’s (een soort groot hert), bavianen en zelfs een jakhals.

En wat doen we verder nog? Senyati ligt een kilometer of tien van Kasane en daarvandaan rijd je zo het Chobe National Park in. Een safari is dus zo geregeld. Of ga zoals wij, lekker zelf met de auto rondtoeren. Niks is zo leuk als zelf dieren spotten. In het centrum van Kasane kun je heel eenvoudig een boottocht over de Chobe River regelen. De meeste mensen doen dit tegen zonsondergang, maar wij willen onze olifantjes op het Safari Camp niet missen, dus gaan we overdag. Volgens ons een goede keuze omdat we heel weinig andere bootjes zien. We missen weliswaar de zonsondergang en de olifanten (boeien….) maar krijgen daar enorm veel vogels, krokodillen en nijlpaarden voor terug. Voor deze drie uur durende tocht betalen wij 300 Pula per persoon (ca. 30 euro).