Noorwegen met Hurtigruten

12-daagse cruise Bergen-Kirkenes-Bergen 2e persoon vanaf €99

Vanaf

€99

Neem contact op met Marion op 036-5226929 of per e-mail en geef het volgende aanbiedingsnummer door: NWLT14feb voor verdere informatie of om te reserveren.

Vertrekdatum: 01/06/2020

Elke dag vertrekt één van de 12 schepen van Hurtigruten vanuit Bergen, om na 2.500 zeemijlen en 34 havenplaatsen via het hoge noorden, opnieuw in Bergen aan te komen. De 12 daagse reis Bergen-Kirkenes-Bergen is de klassieke cruise Noorse fjorden.

12 daagse reis Bergen-Kirkenes-Bergen van dag tot dag

Dag 1, inscheping in Bergen
Op de eerste dag kan je Bryggen bezoeken, met haar karakteristieke houten huizen langs de haven, of ‘Gamle Bergen’, het oude goed bewaard gebleven stadsgedeelte met haar witte huisjes met rode daken, smalle steegjes etc., het Hanseatic museum of de vismarkt op het plein waar dagelijks allerlei verse vis verkocht wordt.

Om 20.00 uur (’s winters om 22.30 uur) begint de reis per Hurtigruten door de Hjelte­fjord, vanwaar eens de Vikingen vertrokken voor hun reis naar de Shetlandeilanden. Diner­buffet aan boord – ‘s avonds informatieve bijeenkomst.

Dag 2, Florø – Molde
Tussen scheren en eilanden door vaart het schip verder noordwaarts naar Ålesund. De stad is een echte ‘Art Nouveau’parel, de mooiste huizen vind je in de Apotekergate en de voet­gangerszone Kongensgate. Na de ijstijd lieten de gletsjermassa’s deze diep doorgroefde kustinhammen achter. De tot wel 800 m steile rotswanden, grandioze watervallen en eenzame bergboerderijen gelden als het meest bekende reisdoel en meest geliefde fotomotief van West-Noorwegen.

Dag 3, Kristiansund – Rørvik
De oude koningsstad Trondheim is de moeite waard. Vanaf de oude stadsbrug ‘Gamle Bybrua’ heb je een mooi gezicht op de stad. De houten brug werd in 1861 in neogotische stijl gebouwd en was vroeger de enige toegang tot de binnenstad. Door een fotoboek- landschap bestaande uit duizenden eilanden en schilderachtige scheren vervolg je de reis in noordwestelijke richting. Na de qua navigatie, veeleisende Stokksund passage legt het schip ’s avonds in Rørvik aan.

Dag 4, Brønnøysund – Svolvær
Vroeg in de morgen passeer je tussen Nesna en Ørnes , de poolcirkel, een denkbeeldige magische lijn op 66º33’51”, aangegeven met het model van de wereldbol op een klein eiland. Tegen de avond bereik je Stamsund en later Svolvær, de hoofdplaats van de Lofoten. Hier wacht jou de romantische schoonheid van de door de Golfstroom beroerde Lofoten: pittoreske kleine vissershavens, rood geschilderde huizen – ‘rorbu’ genaamd – en stokvis op houten rekken.

Dag 5, Stokmarknes – Skjervøy
’s Nachts is jouw Hurtigruten schip de schilderachtige Raftsund gepasseerd. Na een korte stop in Harstad op de eilandengroep Vesterålen gaat het via Finnsnes verder naar Tromsø, dat je ’s middags bereikt.

Dag 6, Øksfjord – Berlevåg
Vroeg in de morgen bereik je Hammerfest, Europa’s noordelijkste stad. Jouw Hurtigruten schip vaart door de Magerøysund naar Honningsvåg. ’s Middags, wanneer een van de grootste vogel­rotsen van Noorwegen: de Sværholtsklubben en de rotsformatie Finnkjerka gepasseerd worden, komen de ornithologen opnieuw aan hun trekken.

Dag 7, Båtsfjord – Kirkenes – Berlevåg
’s Morgens bevind jij je op dezelfde lengte­graad als St. Petersburg, Cairo en Istanbul, slechts enkele minuten per auto verwijderd van de Russische grens – in Kirkenes. Daarmee is het keerpunt van de Hurtigruten reis bereikt. In de namiddag legt het schip aan in Vardø, de meest oostelijke haven van Noorwegen. Dan gaan het verder langs het schiereiland Varanger naar Båtsfjord, voordat ’s avonds Berlevåg wordt aangedaan.

Dag 8, Mehamn – Tromsø
Europa’s meest noordelijke stad had overigens de primeur met het aanleggen van elektrische verlichting van de straat en in de huizen. Stilte en aandacht voor de Noordkaap word je aangeboden in het kader van een facultatieve excursie in de vroege morgen. Tegen middernacht legt het schip aan in Tromsø.

Dag 9, Tromsø – Stamsund
Welkom op de eilandengroepen Vesterålen en Lofoten. Bij goed weer maakt het schip in de zomer een extra tocht door de extreem smalle Trollfjord met links en rechts hoog oprijzende rotswanden. Terwijl het schip Svolvær, de hoofdplaats op de Lofoten, en tenslotte Stamsund aandoet, trekken de majestueuze bergen van de Lofoten­wand voorbij. Tegen de avond verlaat je de eilandengroep en wordt koers gezet naar het vasteland.

Dag 10, Bodø – Rørvik
Het is de moeite waard om vroeg op te staan: je passeert de kleurrijke coulissen van de vruchtbare Helgelandoevers en rondreispassagiers passeren voor de 2e keer de poolcirkel.

Dag 11, Trondheim – Ålesund
Vandaag hebben de rondreispassagiers nog een keer de gelegenheid om in de mooie kuststad Trondheim rond te kijken. Langs de eilanden Munkholmen en Hitra gaat de tocht daarna over open zee naar Molde, dat dankzij haar vruchtbare ligging aan de Golfstroom ook wel ‘rozenstad’ genoemd wordt.

Dag 12, Ålesund – Bergen
Vandaag is het afscheid nemen. De laatste dag aan boord is begonnen. Maar, voor het zover is, liggen er nog enige zeemijlen vol fantastische landschappen voor je. Hier, waar de rondreis langs de Noorse westkust begon, moet je het schip helaas verlaten. Maar de herinneringen aan ‘de mooiste zeereis ter wereld’ en nieuwe contacten met reisgenoten, neem je mee naar huis!

Wat is inbegrepen

Hurtigruten zeereis Bergen-Kirkenes-Bergen óf Bergen-Kirkenes-Trondheim in de geboekte hutcategorie - De eerste persoon betaalt de actuele prijs op basis van de gekozen (Basic) hutcategorie. De 2e persoon in dezelfde hut betaalt een tarief van € 99 op basis van volpension – Voorwaarden voor de Valentijnsactie: Geldig voor de trajecten Bergen-Kirkenes-Bergen (12 dagen), Bergen-Kirkenes (7 dagen) en Kirkenes-Bergen (6 dagen) - Uitsluitend geldig voor nieuwe reserveringen gemaakt vanaf 14-02-2020 t/m 29-02-2020 - Geldig voor alle vertrekdata in april en mei 2020 én geselecteerde vertrekdata in juni t/m oktober 2020 - Uitsluitend geldig voor de tariefgroep Basic - Geldig bij bezetting van minimaal 2 personen in dezelfde hut - Deze aanbieding is geldig voor de Hurtigruten reis. Vluchten en eventuele transfers en/of hotelovernachtingen zijn niet inbegrepen, maar zijn tegen een meerprijs bij te boeken - Ik stel graag een reis samen volledig afgestemd op jouw wensen!


12-daagse cruise Bergen-Kirkenes-Bergen 2e persoon vanaf €99


Voorwaarden

Deze aanbiedingen worden aan u gepresenteerd door reisonderneming Travel Counsellors Nederland BV. Bij boeking van een van deze aanbiedingen zijn de ANVR Reisvoorwaarden en de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden van toepassing op door ANVR Reisorganisatoren aangeboden reizen en diensten. De ANVR Reisvoorwaarden kunt u nalezen op www.anvr.nl. Op alle overige onderdelen van deze aanbiedingen zijn de ANVR Boekingsvoorwaarden van toepassing. Het gehele aanbod valt onder de garantieregeling van de SGR, met uitzondering van losse tickets en aanbiedingen bij buitenlandse ondernemingen/leveranciers.


Het aanbod en de prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en kunnen op enig moment zonder bericht wijzigen of vervallen. Prijzen en informatie zijn correct op het moment van publicatie. Per boeking worden reserveringskosten en Calamiteitenfonds (indien van toepassing) gerekend.


Terug Naar Boven