Mooi Mallorca

Marion Vos on 21 August 2015

Deel dit:

We zochten een vakantiebestemming geschikt voor kinderen in de leeftijd van 10-17 jaar. Het werd een vakantie in Cala d'Or op Mallorca.

Cala d'Or is vooral een bestemming voor gezinnen met merendeels wat jongere kinderen. Maar als ze niet al teveel eisen stellen en niet elke avond een andere club willen bezoeken ook zeker geschikt voor de wat oudere jeugd.

Wij verbleven in een wijk net buiten het centrum van Cala d'Or, nl in Cala Egos. Het centrum van Cala d'Or is lopend in een half uurtje te bereiken. (de haven in een kwartier) via een mooi voetpad langs de haven. Een taxi kost ca. 6 euro enkele reis.

Cala Egos is een verzameling accommodaties, de meeste heel levendig met muziek en animatie. Er is een klein centrum wat echt voor de toeristen is opgezet dus souvenir winkeltjes, restaurantjes, barretjes en meerdere supermarkten.

Cala Egos heeft 2 kleine stranden, en die zijn ook echt klein die aan het begin van een langgerekte baai liggen. In het hoogseizoen liggen deze strandjes heel erg vol en is niet echt een aanrader.

Cala d'Or kent ook een paar stranden maar ook die zijn klein.

Met een huurauto of taxi kun je in de omgeving wel grotere en rustiger stranden bezoeken. Er zijn veel mooie baaien aan de oostkant van het eiland.

Zoek je echt kilometers strand ga dan naar de zuidkant van het eiland, bijv. Playa de Palma. Houdt er dan echter wel rekening mee dat het hier heel druk is met uitgaanspubliek, vooral in het hoogseizoen.

Een huurauto is zeker aan te raden op Mallorca om de mooie baaien te kunnen bezoeken maar ook het binnenland te verkennen. Het binnenland en de westkant van Mallorca heeft een prachtige natuur met o.a. veel sinaasappelgaarden. behoorlijk hoge bergen en mooie bergdorpjes.

Kunt u op reis gaan in het voor- of naseizoen dan zou ik zeker adviseren om een rondreis over het eiland te maken en op verschillende plekken te overnachten. De afstanden zijn nl. nog best wel groot. In het hoogseizoen moet u rekening houden met veel toeristen maar alles op het eiland is wel heel goed georganiseerd.

Met ons gezin heb ik een heerlijke vakantie gehad, een prachtige accommodatie (vraag er gerust naar) met een schitterend uitzicht op zee en voldoende rust. Daarnaast ook voldoende kunnen zien van het eiland.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze bestemming...ik vertel u er graag meer over of maak graag een passend voorstel voor u.

Vriendelijke groet,

Marion Vos Travel Counsellor

Deel dit:

Terug Naar Boven