Sölden, mijn tweede thuis

Marjorie Gelens on 24 January 2018

Deel dit:

Ik kom al heel wat jaartjes in Sölden voor een wintersport vakantie.

Ieder jaar weer in hetzelfde pension, (bijna) recht aan de piste.

Ik heb het gebied uit zien breiden. Inmiddels zijn de twee gletsjers, de Rettenbach ( met de Schwarze Schneid op zo'n 3248 meter hoog) en Tiefenbach bij het winterskigebied getrokken middels liften. Het uitzicht bovenop de gletsjers is fenomenaal!! De verbinding tussen de twee gletsjers is middels een tunnel waar je zo doorheen glijdt met je ski's of board.

Vanaf de Rettenbach Gletsjer is het zelfs mogelijk om weer helemaal terug naar het dal te skiën. Hoe geweldig is dat!

Door die verbinding van de twee gletsjers is het gebied enorm uitgebreid qua ski en board mogelijkheden. Vanuit het dorp heb je twee liften die je naar boven nemen, vanuit de Giggijochbahn ga je richting Hochs?lden. Vanuit daar kun je makkelijk richting beide gletsjers.

De andere lift is de Gaislachkoglbahn. Vanuit het mittelstation kun je nog een lift nemen richting Gaislachkogl, die op zo'n 3040 meter hoog ligt! Daar hebben de opnames van de James Bond film Spectre plaatsgevonden. In het restaurant wat daar voor gebruikt is, kun je op woensdag avond dineren. Je zit dan dus op 3040 meter hoogte te dineren onder de sterrenhemel. Culinair genieten op hoogte dus!

Er zijn tal van après-ski mogelijkheden en restaurants en barretjes in Sölden.

Tegenwoordig kun je met je skipas ook een dag gaan skiën in Hoch en Obergurl. Je kunt dan eens een kijkje nemen in een ander gebied, alhoewel ik vind dat het ski gebied van Sölden zo uitgebreid is, dat het niet nodig is om uit te wijken naar een ander gebied.

Waarom ik zo verliefd ben op Sölden? Het gebied is fantastisch, altijd sneeuwzeker. Het heeft voor ieder wat te bieden. Een dagje niet op de latten? Dan ga je heerlijk wandelen, of je gaat met de lift omhoog om boven op de piste wat te drinken of eten. Ik heb al heel wat mensen besmet met het Sölden virus. Iedereen is het me mee eens, misschien niet het allermooiste skigebied van Oostenrijk, maar toch wel één van de gezelligste!

Deel dit:

Terug Naar Boven