2017 Schwarzwald – Zwitserland

Marlies Nieuwmeijer on 01 August 2017

Deel dit:

Augustus 2017

Het reisdoel is Zwitserland met onderweg een tussenstop in het Schwarzwald om vervolgens via Schaffhausen naar de regio Graubunden in Zwitserland te rijden.

We brengen een bezoek aan het dorpje Triberg in het Schwarzwald waarvan we gehoord hebben dat daar koekoeksklokken gemaakt worden. De klopt! Meerdere winkels vol met koekoeksklokken in alle soorten en maten tot kamerhoge exemplaren. Iedere klok een kunstwerk op zich. In deze buurt vinden we een zomer rodelbaan waar de kinderen zich prima vermaken en we nemen later nog een duik in het natuurbad. Heerlijk verfrissend.

De volgende dag rijden we naar Schafhausen op de grens met Zwitserland. Hier stort de Rijn met zeer grof geweld naar beneden. Zeer indrukwekkend!

In Zwitserland overnachten we in een vakantiehuis van een familie. Het huis ziet er dan ook bewoond uit. De familie verblijft in de zomer ergens anders.

We maken een rondrit door de omgeving en maken een stop bij Viamale. Dit is een smalle spelonk waar je helemaal tot onderin naar de rivier kunt afdalen. Vergeet niet dat je ook weer naar boven moet. Over de spelonk is een oude brug die nog stamt uit de Romeinse tijd. Onze route brengt ons langs Lenzerheide waar we met een gondel naar de top van de Rothorn gaan. De top bevindt zich op 2800 km. Je kunt je voorstellen dat het panorama uitzicht hier spectaculair is.

Op een van de dagen staat de treinreis met de Bernina express op het programma. Hierover vertel ik in een apart verhaal.

Zwitserland biedt ook in de zomer zeer veel mogelijkheden voor een geweldige vakantie.

Deel dit:

Terug Naar Boven