Bon Bini Curacao

Marlies Nieuwmeijer on 12 September 2016

Deel dit:

Wanneer juli 2010 Bestemming Papagayo Beach, Jan Thiel, Curacao Highlights Willemstad, pontjesbrug, Otrabanda Dolphin Academy Struisvogelboerderij Boca table, boca pisto Landgoed San Juan

ArkeFly bracht ons naar Curacao. Tijdens de vlucht konden de kinderen zich vermaken met de mediaspeler die we aan boord gehuurd hadden. Aan het eind van de middag kwamen we aan in Curacao. Er was voor ons een taxi geregeld die ons naar Papagayo beach bracht. De ruime villa gaf uitzicht op de oceaan en zoals het hoort bij Antiliaanse gebouwen konden alle ramen en deuren open geschoven worden om de altijd aanwezige wind door te laten. De eerste dag na de vlucht lekker genoten van het resort het strand, Zanzibar om even te wennen en bij te komen. Tijdens onze reis werd het WK in Afrika gespeeld en kleurde van tijd tot tijd de bars oranje voor de fans die wilde genieten van de wedstrijden.

Uiteraard mocht een bezoek aan Willemstad niet ontbreken. We hebben langs de drijvende markt gelopen, over de pontjesbrug naar Otrabanda waar we een bezoek hebben gebracht aan het slavenmuseum. Voor mijn vader nog een nostalgisch kijkje genomen in Fort Amsterdam, waar hij 50 jaar eerder de wacht heeft gelopen. We hebben een bezoek gebracht aan de ecologische struisvogelboerderij, waar echt al het afval wordt hergebruikt. Als het vlees van de struisvogels is gehaald, worden de resten aan de krokodillen gevoerd. Restanten uit het restaurant worden aan de varkens gevoerd en zelfs de botjes die overblijven van de struisvogels worden in de zon te drogen gelegd waarvan dan kunstwerken worden gemaakt.

Een onvergetelijke dag bij de Dolphin Academy. Gezwommen met dolfijnen. Tijdens een zwemavontuur dat ongeveer een half uur duurde lagen we in het water met 2 dolfijnen die om ons heen zwommen en die we konden aanraken, mee spetteren, laten zingen, rondjes draaien of laten zwaaien. Ook werden we voorgetrokken met een dorsalfin ride. Een superervaring.

Een van onze laatste dagen een tocht gemaakt naar het ruige noordelijke gedeelte van het eiland Boca Table en Boca Pistole. Achter in de auto een grote koelbox gevuld met ijs, drankjes en lunch. Hier laat de natuur goed zien hoe sterk ze is. De oceaan beukt hier ongehinderd op de kust en iedere keer dat een golf in de grot rolt klinkt er een soort schot, vandaar boca pistole. Verderop kun je de natuurlijke brug zien. Op de terugweg nog een bezoek gebracht aan landgoed San Juan, wat ooit een bloeiende plantage was maar nu door verzilting van de grond niet meer te bebouwen is. Het landgoed is in originele staat zoals het 100 jaar geleden werd bewoond, zonder water, elektriciteit of gas aansluiting. Het is gebouwd zodat de wind er altijd doorheen kan waaien voor koelte.

De finale van de WK in Afrika hebben we gekeken in een bar op het strand Zanzibar. De wedstrijd was voor ons in de middag en langzaam aan kleurde de bar oranje. Helaas geen overwinning maar wel een mooie ervaring. De vlucht terug maakte een tussenstop op Aruba en zette daarna koers naar Schiphol.

Deel dit:

Terug Naar Boven