Cruisen in Oost Middellandse Zee.

Marlies Nieuwmeijer on 17 June 2021

Deel dit:

Het oostelijk deel van de Middellandse zee onderscheidt zich door een keur aan interessante en opwindende bestemmingen. Oost en west ontmoeten elkaar in één reis en is zowel voor jong als iets minder jong een onvergetelijke ervaring.

De oostelijke Middellandse Zee is een vage lijn tussen Sicilië, Malta en Tripoli in Libië. Het biedt een ongeëvenaarde verscheidenheid aan cruise-ervaringen in de gevarieerde lijst van aanloophavens. Vertrekhavens zijn meestal Venetië, Corfu, Piraeus of Istanbul. Voordeel van deze vertrekpunten is dat ze goed bereikbaar zijn per vliegtuig, vaak op maximaal 3 uur vliegen.

Dit vaargebied biedt een grote diversiteit. Van de typische zuidelijke mediterrane plaatsen zoals in Griekenland, Cyprus en Malta: tot iconische bestemmingen zoals Venetië, Istanbul en Dubrovnik; naar off the beaten track havens zoals in Kroatië, Libanon en Israël. Ontdek een keur aan culturen zoals Arabisch, Romaans, Grieks en Ottomaans. Bezoek paleizen, moskeeën, kathedralen, Pyramides, synagogen en amfitheaters , allemaal in één week. Je maakt meerder stedentrips in 1 reis, Athene, Cairo, Istanbul of Venetië.

Wat dit gebied zo bijzonder maakt is de verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Doordat er veel aanleghaven zijn, zijn er over het algemeen weinig zeedagen en zijn de routes naar volgende bestemming redelijk kort. Er zijn voldoende mogelijkheden om te genieten van activiteiten en relaxen op het strand. Daarnaast biedt het lange zomerseizoen veel afvaarten. Veel mensen die al een keer een cruise hebben gemaakt in het westelijk deel van de Middellandse zee nemen voor hun 2e cruise het Oostelijk deel. Cruisen is ook uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen. Veel activiteiten aan boord, maar ook aan land is er voor kinderen veel te beleven. Veel herkenbare ‘streek’gerechten en culturen. Bovendien is het praktisch dat de Euro in de meeste landen wordt gehanteerd.

Cruisen biedt als voordeel dat je 1 keer je koffer uitpakt en je toch heel veel kunt zien omdat je hotel met je meereist. Je laat je aan boord culinair verrassen want alle maaltijden zijn bij de cruiseprijs inbegrepen. In de avonden is er voor iedereen wat te vinden aan entertainment; van een show in het theater, een klassiek concert of een workshop en alle lounges en bars bieden grote verscheidenheid. Het kan allemaal tijdens een cruise. Ik ben cruisespecialist en ik weet er alles van!

Deel dit:

Terug Naar Boven