Fascinerende reis met de Bernina Express

Marlies Nieuwmeijer on 03 August 2017

Deel dit:

Zwitserland : Bernina Express

In Chur beginnen we aan onze bijzondere treinreis naar Tirano. Er is voldoende parkeergelegenheid in Chur en we vinden snel onze gereserveerde zitplaatsen in een van de panorama coupés van de Rhätische Bahn. We zijn klaar voor een van de mooiste treinreizen van Europa. Deze trein met zeer comfortabele panoramawagons, rijdt van Chur in ca. 3½ uur via St. Moritz dwars door de Zwitserse Alpen naar het Italiaanse Tirano.

Onderweg is er zoveel te zien dat je de hele reis geboeid blijft kijken. Het begint al in het Domieschg-dal en via het Solis-viaduct bereik je het romantische Albula-dal met het wereldberoemde Landwasser-viaduct. De Bernina Express vervolgt zijn weg door afwisselend groene landschappen en ruig berggebied, langs besneeuwde toppen, door tal van tunnels en langs indrukwekkende gletsjers naar een van de hoogtepunten onderweg, het Lago Bianco op een hoogte van ca. 2200 meter.

Via Alp Grüm, Poschiavo en de beroemde keerlussen bij Brusio wordt het eindpunt, Tirano, bereikt. Na verblijf in dit gezellige stadje en een originele Italiaanse pizza aanvaarden we de terugreis. De stop is door een vertraging onderweg zo kort dat we de pizza maar meenemen en onderweg verder hebben opeten.

Dat de treinreis met de Bernina Express tot de mooiste ter wereld behoort bewijst het feit dat het grootste deel van de lijn, het traject tussen Thusis en Tirano, in juli 2008 door UNESCO is opgenomen in de lijst van werelderfgoederen.

Deel dit:

Terug Naar Boven