Friendship Cruises Budapest - Bratislava - Wenen

Marlies Nieuwmeijer on 19 March 2019

Deel dit:

Nadat ik de workshop van Friendship cruises had bezocht door Tatjana Lanenga werd uit alle deelnemers een aantal winnaars geselecteerd die mee mochten op een riviercruise aan boord van de Amadeus Queen vanaf Budapest naar Wenen. Gekozen voor de relaxte vlucht vanaf Rotterdam. Vroege vlucht heen zodat ik al om 9:15 in Budapest was. De andere deelnemers van de studiereis hadden elkaar al gevonden op de luchthaven. We deelden een shuttle vanaf de luchthaven naar de stad. Omdat we pas aan het eind van de middag konden inchecken hebben we eerst een hop on hop off tour gemaakt door de stad.

Budapest is een heel verrassende stad met mooie karakteristieke gebouwen waar nog steeds de schade zichtbaar is van de oorlogen die in de stad hebben gewoed maar waar hard wordt gewerkt om de stad weer op te bouwen. De Donau verdeelt de stad in twee helften Buda en Pest. Buda is vooral bekend om de burchten en kathedralen. Pest is moderner en daar staat het prachtige parlementsgebouw. We zijn te gast aan boord van de Amadeus Queen. Een van de luxe 5 sterren cruiseschepen van Friendship cruises. De verzorging aan boord is voortreffelijk. In het restaurant kun je zelf je plaats kiezen en er wordt voor het diner een 5 gangen keuze menu geserveerd. De dranken die tijdens de maaltijd worden geschonken horen bij het volpension. Ook tijdens de lunch word je aan boord van de Amadeus Queen uitstekend verzorgd. In de avond biedt de Panorama bar vermaak waarbij vaak een lokale groep wordt uitgenodigd voor folklore muziek en dans.

Een riviercruise vaart soms overdag en soms ’s nachts. Overdag varen en genieten op het zonnedek terwijl de prachtige natuur en mooie huizen of kastelen aan je voorbij trekken. Iedere dag een andere stad. Het is net of je meerdere stedentrips maakt in één reis.

Onderweg deden we de steden Bratislava en Wenen aan. In Bratislava hebben we een wandeling gemaakt naar de burcht en genoten van deze karakteristieke stad. Wenen mochten we onder leiding van een gids de stad bezoeken. In de middag zijn we met een paar dames naar Schonbrunn gegaan. Het paleis waar keizerin Sissi met haar Franz Jozef woonden. Een paleis met meer dan 1000 kamers, geweldig mooi en comfortabel. Maar de tuin was werkelijk adembenemend.

Vanuit Wenen de late retourvlucht genomen naar Rotterdam. Ik had gebruik gemaakt van valet parking. Op het moment dat het vliegtuig landde stuurde ik een bericht naar de parkeerdienst, die mij meldde dat de auto al klaar stond. Met alleen mijn handbagage kon ik snel door de ontvangsthal en direct naar mijn auto. Binnen 15 minuten nadat ik was geland stapte ik in mijn auto. Een service die mij bijzonder goed is bevallen.

Friendschip cruises beveel ik van harte aan aan mijn klanten. Een luxe riviercruise op de mooiste rivieren van Europa maar ook van de wereld. Gelukkig denken mijn klanten daar ook zo over. Aangezien ik al voor verschillende klanten Friendship cruises heb mogen boeken.

Deel dit:

Terug Naar Boven