Noordzeecruise met MSC Preziosa

Marlies Nieuwmeijer on 29 September 2017

Deel dit:

Noordzeecruise met MSC Preziosa 29 september 2017 – 6 oktober 2017

Bij aankomst bij Passenger Terminal Amsterdam horen we dat de MSC Preziosa niet vanuit Amsterdam vertrekt maar vanuit Rotterdam. De passagiers gaan per touringcar naar Rotterdam. We hebben een keurige hut met balkon.

Het diner gebruiken we in de Golden Lobster . Dit is a-la-carte maar de keuze is vrij beperkt en de kwaliteit laat voor ons te wensen over. Aan boord zijn er veel bars, lounges en andere vormen van vermaak. Voor ieder wat wils want overal is een ander thema of stijl. De volgende ochtend vertrekken we vanuit Rotterdam richting Hoek van Holland om daarna in noordelijke richting te varen met bestemming Hamburg. Het schip is enorm groot daarom ben je snel de weg kwijt. In de middag geniet ik van een paar relaxte uurtje in de spa. Helaas waren niet alle faciliteiten beschikbaar en is er ook geen zwembad. Na het avondeten bezoeken we het theater en laten ons verrassen door een fantastische show met zang, dans en acrobatiek. Zeer indrukwekkend. Iedere avond geven de artiesten een andere show.

In de ochtend komen we aan in Hamburg waar we de hele dag door kunnen brengen. We kiezen voor een Hop-on Hop-off tour en krijgen zo de hele stad te zien. Aan het eind van de middag gaan we weer aan boord en gebruiken het diner weer in het a-la-carte restaurant. Vanuit Hamburg varen we zuidwaarts en zijn de hele dag op zee. Het schip vaart te ver van de kust af om iets te kunnen zien, er is veel wind en er staan flinke golven maar aan boord merk je daar niet veel van. Tijdens zeedagen zijn er verkooppunten aan boord waar je belasting vrij kunt kopen.

In de ochtend leggen we aan in Le Havre en gaan mee met de excursie Taste of Normandie. Na een rondrit bezoeken we een Calvados chateau. Onderweg terug nog een stop gemaakt bij een allerschattig dorpje met allemaal vakwerkhuisjes. Beuvron en Auge.

Hierna steken we het kanaal over naar Southampton. We gaan een bezoek brengen aan Stonehenge en Salisbury. Onderweg rijden we door een nationaal park waar allemaal pony’s en koeien vrij rond lopen. Na nog een korte wandeling door Salisbury, vertrekken we naar Stonehenge. Het is nog altijd een mysterie waarom dit is gebouwd. Het is bijzonder en indrukwekkend.

De overtocht gaat nu naar Zeebrugge. Er is veel wind waardoor het schip 2 uur later aankomt in de haven. We krijgen een Private tour door de hoofd butler door de Yachtclub. Dit is het exclusieve gedeelte van het schip waar maar max 150 gasten zijn. Hier is een eigen restaurant, lounge, zonnedek etc. Dit bevindt zich op het mooiste gedeelte van het schip.

Vanuit Zeebrugge varen we noordwaarts naar IJmuiden, maar door de harde wind is het niet mogelijk om door de zeesluizen bij IJmuiden het Noordzeekanaal op te varen. Daarom keren we weer om en eindigt onze Noordzee cruise weer waar hij ook begonnen is. In Rotterdam.

Deel dit:

Terug Naar Boven