Our American Adventure

Marlies Nieuwmeijer on 31 August 2016

Deel dit:

USA 2016

Het avontuur begon al op Schiphol toen bleek dat onze reis was omgeboekt. Geen stress. Via mijn TC collega was ik hiervan al op de hoogte gesteld. Bij de informatiebalie van KLM alles snel geregeld. De vlucht ging nu via Manchester en vervolgens met Virgin Atlantic naar Orlando. Door deze aanpassing zouden we iets later aankomen in Orlando maar mijn TC collega had al bericht gestuurd naar het autoverhuurbedrijf om door te geven dat we later aan zouden komen. Vlucht met Virgin Atlantic was zeer comfortabel.

In Orlando aangekomen een Dodge uitgekozen om ons Amerikaanse avontuur mee aan te gaan. Met behulp van ons navigatiesysteem die we al vanuit NL hadden meegenomen vonden we eenvoudig ons hotel. De eerste dag in de US maar even niets gepland buiten een bezoek aan de Florida Mall. Even aanpassen aan het tijdsverschil. Dag 2 hebben we de navigatie aangezet met bestemming St. Augustine. Hiervan hadden we gehoord dat het een van de oudste stadjes van de US is en waar de sfeer van weleer nog te proeven is. Dit wilde we uiteraard zelf bekijken. Na een toeristische rondrit waren we aardig op de hoogte van de geschiedenis van dit aller charmantste plaatsje.

De reis vervolgde noordwaarts richting Savannah waar we hebben gewinkeld op een promenade langs het water. Hierna een tocht gemaakt vanaf Tybee Island om dolfijnen te zien. Die zagen we ook in grote hoeveelheden. Jammer dat de kapitein het ons niet toestond om te gaan zwemmen, anders hadden we zeker het water in gedoken. Na deze tocht gedineerd op de boulevard met uitzicht over de Atlantische Oceaan, dan smaakt je eten erg goed.

Onze volgende reisdoel was New Orleans. Een rit waar we meerdere dagen de tijd voor hadden. We reden door Georgia via Alabama naar Louisiana. Onderweg een aantal keer overnacht. In Montgomery hebben we een honkbalwedstrijd bezocht. Aangekomen in New Orleans informeerde we bij de hostess waar we lekker konden eten. We werden gestuurd naar Bourbon Street. Hier vonden we inderdaad een uitstekend restaurant waar we de beste surf en turf hebben gegeten die ik ooit heb geproefd. Uiteraard mocht in New Orleans ook niet een tocht met een raderboot ontbreken. Deze hadden we vanuit NL al geregeld. We voeren op de Natchez de enige overgebleven originele Mississippi steamer. Onderweg nog steeds de littekens gezien die de orkaan Catharina in 2005 heeft aangericht. Een heel mooie tocht over de Mississippi.

Vanuit New Orleans reden we weer in de richting van Orlando Florida. De laatste dagen van onze rondreis waren gepland om de themaparken in Florida te bezoeken. Op het programma stond een bezoek aan Epcot Center, Universal Studio’s en Magic Kingdom. De laatste dag nog een beetje rust genomen om heerlijk te genieten van het zwembad van ons resort. ’s Middags de Dodge ingeleverd bij Alamo met 2000 mijlen meer op de teller. Ook de auto was vooraf geregeld vanuit Nederland.

Zoals het hoort was dit een volledig onbezorgde vakantie waarbij we vooral intens hebben genoten van het land en elkaar.

Deel dit:

Terug Naar Boven