Roadtrip Kroatie Mei 2019 - Dag 2 Rab, Krk, Cres, Losinj

Marlies Nieuwmeijer op 16 May 2019
Dag 2 - 16 mei 2019 Luka -vertegenwoordiger van het toeristen bureau Rab- neemt ons mee voor een bezichtiging van de stad Rab. Door kleine steegjes over eeuwenoude keitjes, met pittoreske doorkijkjes worden we door een ervaren gids geinformeerd over alle geheimen van de stad. Op de stadsmuren heb je een betoverend uitzicht over de blauwe Adriatische zee met de eilanden van het Kvarner gebied in de verte.

Jaarlijks vindt op 25-26 en 27 juli in Rab de RAB FJERA plaats. Een evenement waarbij het hele eiland verandert in een levend museum dat teruggaat naar de middeleeuwen. Kruisboogridders komen in actie en alle bewoners hebben een eigen taak tijdens de 3 feestelijke dagen op Rab. Vraag Luka ernaar en hij zal heel enthousiast vertellen over de crossbowmen Association waar hij zelf ook een trots lid van is.

Onderweg naar Lopar, waar we de pont nemen naar KRK, stoppen we nog bij het mooiste panoramische uitzichtpunt van Rab. Vanaf Krk nemen we direct de volgende ferry naar het eiland Cres. Overnachting in hotel Bellevue een 5 sterren accommodatie waar we een uitgebreide rondleiding door het hotel krijgen en alle kamers en suites kunnen bekijken.