The gardens of Amsterdam

Marlies Nieuwmeijer on 20 March 2021

Deel dit:

Ontdek de Bollenstreek

Vanuit de grote steden is er steeds meer behoefte aan diversiteit van de aangeboden tours. De Bollenstreek heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen en tijdens de opening van de Keukenhof genieten duizenden bezoekers van de geuren en kleuren van ‘The Gardens of Amsterdam’.

De regio biedt zoveel meer, naast de voorjaarsbollen zijn er ook de zomerbloeiers zoals pioenrozen, lelies en dahlia’s. Deze bloemen komen steeds meer in trek en de bezoekers kunnen ook in de zomer genieten van velden met dahlia’s of speciale bloemenkassen. De dahlia kwekers timmeren hard aan de weg om de bekendheid van deze bolgewassen te vergroten.

Op cultureel gebied is de Bollenstreek ook zeer veelzijdig. De regio biedt een landgoed uit de 17e eeuw met een kasteel en prachtige tuinen maar zelfs een donjon uit de middeleeuwen. Een museum dat de geschiedenis van de bollencultuur laat zien en hoe kunstenaars zich al eeuwenlang laten inspireren door de bolgewassen. Ook uit de oorlogsjaren zijn er nog sporen te vinden in de streek. Het poldergebied toont hoe de Nederlanders land hebben gewonnen voor landbouw en bewoning en hoe de flora en fauna daar floreert. In de Bollenstreek vindt men duinen, bollenvelden, polders

Deel dit:

Terug Naar Boven