Vulkaan el Teide

Marlies Nieuwmeijer on 13 September 2021

Deel dit:

Bij een verblijf op Tenerife mag een tocht naar de Teide niet ontbreken. Vandaag wisselen we van hotel en besluiten om de lange route via de Teide te rijden. Vanaf Puerto de la Cruz rijden we naar Orotava en al snel komen we op de smalle bergweggetjes met haarspeld bochten. De weg klimt langzaam naar boven en de begroeiing verandert van palmboom naar loofboom naar dennenboom naar geen boom. Het landschap wordt steeds ruiger, we klimmen tot ca 2250 meter. Je ziet de afgekoelde lava wat als een soort maanlandschap uitziet. In de grond zit veel ijzer want door oxidatie zie je veel kleuren groen.

De vulkaan el Teide is 1200 jaar geleden voor het laatst uitgebarsten. Je kunt met een gondel naar de top van el Teide om bovenop de 3718 meter hoge berg de overvloedige sterrenpracht te aanschouwen. Aanrader om dit vooraf te bespreken. Het natuurpark leent zich voor nog veel meer sportieve activiteiten zoals hiken en mountainbiken. Een ander natuurspektakel is de zonsopkomst bekijken vanaf de Teide. Je moet er wel vroeg je bed voor uit want om 7:45 komt de zon op en dan heb je de hike er al opzitten. Het is wel de moeite waard.

Langs de westkant van de Teide zakken we weer af tot palmboom niveau. Erg leuke route die ook te boeken is als een excursie. Op de Teide krijg je vroeg in de ochtend of laat op de avond een spectaculair uitzicht op de miljoenen sterren die de nachtelijke hemel sieren. Wanneer je dit op de top van de Teide wilt aanschouwen kun je met de gondels naar boven om daarna nog een klein stukje te klimmen. Uitzicht is zeer de moeite waard.

Deel dit:

Terug Naar Boven