Bruisend Bangkok

Maureen Voorn-Somowidjojo on 10 November 2018

Deel dit:

Thailand is een prachtig land, iets wat ik veel hoorde van klanten en collega's. In oktober 2018 kreeg ik de kans deze bestemming eens eindelijk zelf te ontdekken.

Met negen andere Travel Counsellors collega’s vertrokken we vanaf Brussels Airport. We vlogen met Thai Airways. Vanaf de eerste stap aan boord voelde ik mij zeer welkom. De stewardessen zagen er heel kleurrijk uit in hun traditionele gewaden. We vlogen met een A350, een nieuw toestel met de nieuwste snufjes aan boord. Het was een rustige en comfortabele vlucht dus ik vermaakte mij prima met de nieuwste films.

Na een lange vlucht werden we op de luchthaven van Bangkok verwelkomd door onze lokale partner, Oriental Travel. Managing Directer Peter de Ruiter kwam ons persoonlijk verwelkomen en vergezelde ons de eerste twee dagen. De internationale luchthaven van Bangkok ligt buiten de stad. Het kan dan ook wel eens drie uur duren voordat u bij uw hotel bent. Wij hadden geluk en waren binnen twee uur op onze plek van bestemming.

Ons hotel ligt in een van het gezelligste en bruisende gedeelte van Bangkok. Na het inchecken was het tijd voor onze eerste echte Thaise lunch; Pat Thai! We namen de watertaxi, een veelgebruikt vervoersmiddel van de locals. Daarna crosten we met de tuk tuk door het drukke verkeer en kwamen we aan bij Riverside café Ling Nam, pal aan de Menal rivier en naast de veerbootterminal. Dit lokale restaurant gaf ons direct een Thais gevoel. Eenvoudig, simpele houten tafels met plastic stoelen en krukken. U kunt hier de koks aan het werk zien in een traditionele keuken. Het uitzicht is adembenemend. We keken uit op de Wat Arun, Tempel van de Dageraad, met zijn prachtige hoge witte stoepa.

Na de lunch brachten we een bezoek aan Wat Pho, op een minuut lopen daarvandaan. Dit is een hele beroemde tempel die geen één toerist overslaat bij zijn bezoek aan Thailand. Ik aanschouwde de vele prachtig versierde stoepa’s in de goed onderhouden tuin en de vele zittende goudkleurige boeddha’s. De highlight van deze tempelcomplex is de grote liggende boeddha. Dit beeld is zo populair dat het bijna onmogelijk is om hier zonder andere toeristen op de foto te gaan. Maar, de aanhouder wint!

Per klongtour en met een longtailboot vergaapten we ons aan de oude huizen op palen langs het water die een enorm contrast vormen met het moderne Bangkok. We bezochten de grootste en meest authentieke China Town ter wereld. Een chaotisch geheel van voetgangers, fietsen, karren en scooters die allemaal tegelijk door de smalle straatjes willen. We verwonderden ons over de vele winkeltjes die opkleuren van met name tasjes en kinderspeelgoed, kraampjes met etenswaren, kruiden en verse producten.

De volgende dag namen we de Skytrain om naar het startpunt voor onze fietstocht te gaan. Met gids. Geen overbodige luxe in een land waar geen aparte fietspaden zijn. We manoeuvreerden ons langs het vele verkeer en overal werden we vriendelijk begroet. We fietsten langs smalle straatjes en paden met aan weerzijden kleine huizen. Na een uurtje belandden we in een stukje Thais oerwoud. Verbazingwekkend, midden in de stad en dan ineens dwars door de jungle fietsen! Fietsen door Bangkok kan ik iedereen aanbevelen, ook gezinnen met jonge kinderen.

’s Avonds was het tijd voor streetfood in Chinatown. We liepen door de straten vol eetkramen ver verschillende gerechten en lekkernijen die veelal op straat worden klaargemaakt. Het aanbod bestaat uit verschillende vissoorten en schaaldieren. Aan een klein tafeltje lieten we alles heerlijk smaken.

Bangkok is een gezellige, bijzondere en bruisende stad waar er veel meer pareltjes valt te ontdekken. U vindt er naast authentieke winkels ook grote warenhuizen en fastfoodketens, hoge wolkenkrabbers en moderne flatgebouwen maar ook nog de oude en historische buitenwijken. Wat restaurants betreft is de keuze reuze. U kunt er de keuken vinden van elk Aziatisch land maar ook westers en fusion. Uitgangsgelegenheden zijn er volop, van gezellige loungebars tot hippe discotheken.

Waar uw interesse of voorkeur ook naar uitgaat, Bangkok is een stad waar u zich zeker zal vermaken.

Deel dit:

Terug Naar Boven