Eilandhoppen Seychellen

Maureen Voorn-Somowidjojo on 09 March 2016

Deel dit:

Wie aan de Seychellen denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan parelwitte stranden en cocktails uit een kokosnoot. Een droombeeld? Absoluut niet, want op deze eilandengroep is dit de dagelijkse werkelijkheid. Dat ontdekte ik toen ik uitgenodigd werd om de eilandengroep te bezoeken. Samen met zeven andere reisagenten uit de Benelux bezocht ik deze unieke eilandengroep.

Vanuit Amsterdam vertrokkrn wij met Etihad Airways naar Abu Dhabi. Het waren zes en een half comfortabele uren. We had een overstaptijd van twee uur. Na nog eens vier en een half uur vliegen werd de landing ingezet. Jammer dat het toen regende, ik had mij namelijk erg verheugd op een uitzicht van tropische kleuren. Aansluitend was de vlucht naar het eiland Praslin. Deze was door het slechte weer ruim een uur vertraagd. Na een tijd wachten in het vertrekkamertje met een gewone deur die als gate diende, gingen we aan boord van een vliegtuigje voor maximaal twaalf passagiers. Gelukkig klaarde het weer op en ik genoot van het uitzicht met mooie turquoise kleuren en de kleine groene eilanden in de verte. Na een korte vlucht van twintig minuten landde het vliegtuigje op mijn voorlopige bestemming; Praslin.

De transfer naar mijn eerste verblijf wachtte me op. Tijdens de rit er naartoe snoof ik de frisse tropische geur op. Praslin heeft net als de andere eilanden tropische vegetatie. Het is net als Mahé bergachtig en groen. Praslin is de op één na grootste eiland van de Seychellen. Naast grote luxe hotels zijn er ook leuke boetiekhotels in traditionele stijl gebouwd. Op Praslin bezocht ik Anse Lazio Beach, één van de mooiste stranden ter wereld volgens sommige ranglijsten, en terecht! Een ander adembenemend strand is Anse Georgette, alleen te bereiken via het Constance Lumiera Resort.

Het eiland Praslin doet aan als één groot natuurpark en biedt toegang tot verschillende kleinere parken. Ik bezocht het Coco de Mer Nature Reserve Fond Ferdinand, waar niet alleen de vrouwelijke, maar ook de mannelijke versie van de bijzondere kokosnoot groeit. De Coco de Mer is de palm met de grootste kokosnoten ter wereld. De vrouwelijke versie die de vorm heeft van een vrouwelijke heup kan wel tot 30 kilogram wegen.

Met de Inster Island Ferrys maakten we de oversteek naar het eilandje La Digue. Dit eiland is het kleinste maar ook het mooiste van de vier eilanden dat ik bezocht. La Digue heeft iets magisch. U ervaart hier een relaxte manier van leven waar de tijd op sommige plekken lijkt te hebben stil gestaan. De belangrijkste vervoersmiddelen zijn nog altijd de fiets en de ossenkar. Het is dan ook het beste om dit eiland per fiets te verkennen. Bij het haventje vindt u een fietsenverhuur. We bezochten het prachtige strand van Anse Source d’Argent, een bekende hotspot op het eiland. Aan de zuidoostkust vindt u de stranden Grand’Anse en Anse Coco, twee prachtige stranden die een bezoek meer dan waard zijn.

Het eiland Silhouette vormt samen met Mahé en Praslin de drie grootste van de Seychellen. Dit eiland is vooral geschikt voor mensen die van natuur, rust en mooie stranden houden, maar ook willen hiken en vogels spotten. Via een trail langs de bergwand komt u op het hoogste punt waar u een adembenemend uitzicht hebt. Het eiland is groen, bergachtig en overal ongerepte natuur met unieke planten. Silhouette is te bereiken met een boot. De veerdienst vertrekt vanaf Mahé. De boottocht duurt ongeveer een half uur. Het Hilton Labriz Resort is het enige grote resort op dit eiland. Een andere verblijflocaties is La Belle Tortue Lodge. Vooral geschikt voor een rustig en intiem verblijf.

Het hoofdeiland Mahé is met zijn hoogste punt ook het grootste eiland van de eilandengroep. Het eiland biedt verschillende uitkijkpunten vanwaar u prachtige panoramafoto’s kunt schieten. We bezochten één van de bekendste uitkijkpunten, Mission Lodge. Vanaf dit punt had ik een spectaculaire uitzicht op bergen en de zee. Ook brachten we een bezoek aan de ruïne van een voormalige kostschool voor bevrijde slavenkinderen. Victoria is één van de kleinste hoofdsteden ter wereld en vormt het bruisende middelpunt van Mahé. Het koloniale stadje is een mengelmoes van culturen. Ik maakte een wandeling langs de kleurige gebouwen en winkeltjes, de Victoria klokkentoren en bracht een bezoek aan de kleurrijke Sir Selwyn Selwyn Clarke markt. Niet ver daar vandaan is de mooie kleine Arul Mihu Navasakthi Vinyagar Temple, genoemd naar de hindoegod van veiligheid en welvaart.

Mahé is het enige eiland van de eilandengroep waar watersportmogelijkheden zijn. De Beau Vallon Bay heeft een prachtig breed zandstrand, waar veel hotels aan liggen. Net als op Praslin is Mahé uiterst geschikt om met de auto te verkennen. Het heeft verschillende nationale parken die zeker een bezoek waard zijn. Ook op dit eiland kunt u rockclimben, ziplinen en hiken. Waarin een klein eiland groot kan zijn; op Mahé zijn 65 stranden! De stranden aan de noordwestkust zijn het meest toeristisch. In het oosten en zuiden van het eiland zijn de stranden smaller en minder toeristisch en daardoor misschien nog wel indrukwekkender.

De Seychellen zijn werkelijk de meest ultieme en mooiste bestemming waar ik ooit ben geweest. De adembenemende schoonheid en rust van de paradijselijke stranden, de azuurblauwe zee en de ongerepte natuur maakten een onvergetelijke indruk op mij. Dit is dé perfecte bestemming voor een bruiloft of huwelijksreis. Het is een eilandengroep met een bonte mix aan culturen waar de diverse rassen en religies vreedzaam naast elkaar leven. De heerlijke Creoolse keuken weerspiegelt de mix van etnische afkomsten. U kunt genieten van de Franse keuken, van exotische Indiase gerechten en van de pittige Oosterse smaken. Vergeet niet om een van de vele verse visgerechten te bestellen. De verschillende tradities en gebruiken van de gastvrije bewoners en de levendige lifestyle zal iedereen aanspreken. De Seychellen zijn precies zoals ik dit kende van de foto’s in de brochures. Hier wil ik vaker naartoe. Dus voorlopig blijft de Seychellen nog (een tijdje?) op mijn bucketlist staan.

Deel dit:

Terug Naar Boven