Thailand, hoogtepunten en het nog onontdekte noorden

Maureen Voorn-Somowidjojo on 10 November 2018

Deel dit:

Na het ontdekken van de bruisende hoofdstad Bangkok was het tijd om andere bekende en minder-bekende plaatsen te ontdekken van Thailand.

De volgende dag bezochten we de lokale vismarkt en drijvende markt Damnern Saduak aan de rand van Bangkok. Met name het laatste was zeer bijzonder om te zien. Vanaf hun bootje verkopen lokalen fruit, groente, verse vis, maar ook bloemen en huishoudelijke artikelen te verkopen. Daarna de trein naar de bekende Mae Klong Market. Bijzonder detail; het laatste stukje van de spoorlijn gaat dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dichtbebouwd met parasols, manden, kisten waar lokale producten op worden gepresenteerd. Bij aankomst rijdt de trein voorzichtig het station binnen en claxonneert. Alle zonneschermen worden snel ingeklapt en manden en kisten met verkoopwaar worden aan de kant geschoven, zodat de trein het station binnen kan rijden. Later die dag bezochten we nog de beruchte bridge over de river Kwai.

Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand is zeker een stad die u niet mag overslaan. Het oude gedeelte valt volledig onder het Unesco Wereld erfgoed. De stad heeft een rijke historie, terug te zien in onder andere de overgebleven tempels en paleizen. Eén daarvan is Wat Sri Samphet met zijn bronzen boeddhabeeld en de wat Chai Wattanaran, een van de meest indrukwekkende Khmer tempels van Zuidoost-Azië. Het laatste was in 2007 één van de decors voor ‘Wie Is de Mol in Thailand’.

Vanaf Ayutthaya reisden we per slaaptrein naar het noorden, de stad Nong Khai. Deze stad grenst aan buurland Laos, waar we de volgende ochtend vroeg aankwamen. Deze stad is authentiek en nog niet ontdekt door het massatoerisme. We reden richting de stad Chiang Khan. De route gaat grotendeels langs de Mekong rivier met aan de andere kant Laos. Bij Kaeng Khut Khu stapten we op de boot en voeren we een stuk over de Mekong River. Aan beide oevers ziet u veel vissershuizen en vissers die hun vangst binnenhalen. Na een uurtje varen kwamen we aan in Chiang Khan, een van de meest authentieke dorpjes van Thailand. U vindt hier smalle straatjes, leuke hostels en boetiekhotels, vaak met uitzicht op de rivier.

In de middag reden we verder naar de provincie Loei, nog niet ontdekt door het westerse toerisme. Het is een deel van Thailand waar u nog veelal het pure Thailand ziet. We fietsten langs rijstvelden, maakten een stop bij een kleuterschool, een rubberplantage en een weverij waar er nog op de ouderwetse manier mooie klederdrachten en sjaaltjes werden geweven.

Onderweg naar de stad Phitsanuloke, stopten we bij één van de mooiste tempels: de tempel van de vijf witte boeddha’s die in de bergen ligt. Deze tempel is een echte “must see” die echt schittert bij felle zonlicht. Daarna was het tijd voor ons laatste verblijf en vlogen we naar Hua Hin, een gemoedelijke badplaats aan de golf van Thailand. Het plaatsje kent een gezellig centrum met veel (internationale) restaurants, terrasje, winkeltjes en natuurlijk massagesalons! Verwacht in Hua Hin geen paradijselijke stranden wat niet betekent dat u niet heerlijke kan zwemmen in zee. We bezochten de avondmarkt en genoten wederom van streetfood. Ik at de lekkerste Tom Yam soep ooit. Heerlijk pittig van rode curry met garnalen en groenten.

Mede dankzij onze lokale partner Oriental Travel hebben wij een fantastische studiereis gehad. Thailand heeft mij echt verrast. De mooie natuur, het bergachtige noorden en het feit dat dit land schoner is dan ik had verwacht. De mensen zijn heel gastvrij en vriendelijk, zo vriendelijk dat het af en toe ongemakkelijk voelde. Als u gaat, vergeet dan niet om een heerlijke massage te nemen! Wat mij erg verrast heeft is dat er in Bangkok nauwelijks getoeterd wordt! Bijzonder voor een Aziatisch land. Al met al een land om naar terug te keren. Want na al dit moois lonkt het zuiden. Eilandhoppen in Thailand staat dan ook hoog op mijn lijst.

Bent u ook nieuwsgierig naar dit fantastische land en met name naar het nog niet toeristische noorden? Neem gerust contact met mij op. Ik vertel u er graag meer over.

Deel dit:

Terug Naar Boven