Tropisch Zanzibar

Maureen Voorn-Somowidjojo on 02 May 2019

Deel dit:

Het eiland Zanzibar hoort bij Tanzania en wordt bijna altijd gecombineerd met een safari naar Tanzania. Het eiland staat bekend als de ultieme bestemming voor een romantische huwelijksreis met paradijselijke stranden en tropische temperaturen, dus genoeg reden voor ons om dit eiland meteen mee te nemen in ons avontuur.

De vlucht vanuit Arusha verloopt soepel en we worden netjes opgewacht door de chauffeur van het hotel waar we de komende vijf nachten verblijven. Onderweg zie ik veel drukte, van verkeer, volwassenen en kinderen die onderweg zijn naar huis van hun werk en school. Het landschap is mooi groen en wordt gekleurd door bloeiende vruchtenbomen: bananen, mango’s en vooral kokos. We komen ook langs rijstvelden en onze chauffeur laat weten dat deze bestemd zijn voor alleen de bewoners van Zanzibar. Het ziet er meer tropisch uit als het vasteland. Langs de weg verkoopt men veel fruit of groente die lokalen zelf op hun erf laten groeien. Het doet mij aan Suriname denken. Met name ananas zie ik veel. Het is namelijk "ananas tijd".

We komen aan bij ons hotel, Next Paradise Boutique Resort, die ik kritisch heb uitgezocht. De accommodatie is klein intiem opgezet met maximaal 27 kamers. De inrichting is sfeervol en een combinatie van modern en Afrikaans waardoor u het gevoel hebt dat u zich echt ver van thuis waant. Op het terrein groeien er vele soorten vegetaties van bloemen en bomen die zorgen voor de nodige schaduw. Wij hebben een kamer met zeezicht en directe toegang tot het strand geboekt. Ik doe de deuren open die toegang geeft tot onze privé-veranda en voel meteen de heerlijk warme bries op mijn gezicht. Ik kijk voor mij uit en denkt: Wauw, this is Paradise….

De kamers zijn schoon, netjes en voorzien van alles wat u nodig heeft voor een relaxte vakantie. Het personeel is attent en heel servicegericht, en ontzettend vriendelijk. De privétuin waar u lekker kunt ontspannen grenst direct aan het publieke strand. De eerste dag worden wij vaak aangesproken door lokalen voor een praatje en vragen uiteraard of wij interesse heeft voor hun zelfgemaakte waar: kettingen, armbanden enzovoorts. Wij hebben leuke gesprekken maar houden het uiteraard kort en geven duidelijk aan geen interesse te hebben in hun producten. De verkopers blijven vriendelijk en zeggen ons dan netjes gedag.

Op een mooie warme avond worden wij ineens verrast door de obers met een romantisch diner op het strand, waarbij de stoelen met bloemen versierd zijn en het tafel tot in de puntjes gedekt. En uiteraard mag champagne er niet ontbreken.

Uw vakantie op Zanzibar is natuurlijk niet compleet als u er niet heeft gesnorkeld of gedoken. Vanaf het vasteland varen we met een privébootje en gids richting het eilandje Mnemba vlak voor de kust. Het water is kristalhelder en we snorkelen op twee verschillende plekken rond het eiland. Door onze duikbril bewonderen we de prachtige gekleurde onderwaterwereld, veel vissen en koraal, en zien we verder in de diepte een paar duikers, ook te genieten maar op een ander niveau.

Een bezoek aan Stone Town slaan we natuurlijk niet over. In dit mooie oude centrum vindt u veel geschiedenis en resten van oude culturen. We lopen in kleine steegjes langs Arabische, Portugese, en Engelse pareltjes. U ziet en voelt de mix van culturen, maar ook van de verschillende geloven. Hier leven ze allen vreedzaam naast elkaar en doen ook zaken met elkaar. Uiteraard lopen we door de chaotische maar kleurrijke markt waar je een overvloed ziet aan kraampjes met vele verschillende specerijen. U begeeft zich immers op Specerijeneiland! We bezoeken het voormalige paleis van de oud sultan van Oman, kerken, wandelen langs het oude fort, het voormalige huis van Freddie Mercury, het indrukwekkende oude slavenmarkt en gaan vervolgens naar eethuis Lukmaan voor een echte lokale lunch. Het is er vaak druk, vooral met lokalen, maar zeer de moeite waard om even te wachten op een vrije tafel. Heeft u behoefte aan een meer westerse omgeving, dan vindt u in Stone Town vele rooftopbars met mooie uitzichten over de stad bijvoorbeeld die van Maru Maru hotel.

Zanzibar is echt een heerlijke bestemming om uw safari af te sluiten, of gewoon om een week of twee naar toe te gaan om te ontspannen. De stranden zijn paradijselijk, de zeewater kraakhelder en je kunt er heerlijk eten. Op huwelijksreis of jubileumreis, Zanzibar heeft alle ingrediënten om uw vakantie tot een ontspannend succes te maken.

Deel dit:

Terug Naar Boven