Verrassende citytrips binnen Europa

Minke Smits-Steintjes on 30 November 2017

Deel dit:

Bij het maken van een citytrip wordt al vaak gedacht aan een bezoek aan Parijs, Londen, Barcelona en Berlijn. Maar wat als u deze steden al bezocht heeft en eens iets anders wenst?

Enkele jaren geleden bezocht ik München, een stad die mij erg verrast heeft! Deze stad biedt haar bezoekers lekker eten, prachtige gebouwen, een gezellig centrum en voor de sportliefhebbers het Olympia Park met de BMW fabriek. Wandel lekker door het park naar het hoogste punt vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad, terwijl u geniet van een crêpe met Nutella. De mannen brengen een bezoek aan BMW Welt terwijl de dames genieten van de zon, een perfecte dag uit! Vergeet u in het centrum van München niet de Diana tempel in Hofgarten te bezoeken. Evenals de Theatinerkirche is dit zeker een cultureel bezoekje waard! Voor de kinderen is er het aquarium met vele gekleurde vissen, haaien en schildpadden. Kortom; München is een stad met voor iedereen wat wils!

Een stad waar men ook niet snel aan denkt is het Noorweegse Oslo. Na slechts enkele uurtjes vliegen waant u zich in een compleet andere wereld, vooral als er al sneeuw in de stad ligt zoals dat het geval was toen ik Oslo bezocht. Wat was ik blij dat ik mijn snowboots toch in de koffer had gedaan! Tijdens een citytrip loop je veel, zo ook in Oslo omdat het metrostelsel niet erg uitgebreid is, maar ook omdat het een vrij compacte stad is met gezellige wijken zoals Rodeløkka, een kleine wijk met leuke gekleurde huisjes, het centrum met de winkelstraat, de Oslo Domkirke, het opera gebouw en vele musea, en Aker Brygge, een modern gedeelte van de stad, legen aan het water. Een aanrader is om de stad zeker ook vanaf het water te bekijken, tijdens een boottocht door de nabijgelegen fjorden en met een stop op het schiereiland Bygdøy. Een bezoek aan Oslo is pas echt compleet na een wandeling door Vigelandsparken, een prachtige beeldentuin, en Frognerparken net buiten het centrum van de stad. Zowel in de winter als in de zomer is Oslo een plek voor een gezellige citytrip!

Wenen, de stad van Sisi en Slot Schönbrunn, maar ook de stad van gezellige restaurantjes, heerlijke ‘sachtertorte’ bij Café Sperl en een mooi historisch centrum met prachtige gebouwen. Bijvoorbeeld de Stephansdom, de Universität en het Belvedere. De ligging van het Belvedere, het voormalige zomerpaleis van prins Eugenius, is schitterend! Vanuit de ruime tuin met fonteinen, grasvelden en lage beplanting heeft u een fantastisch mooi uitzicht over die paleis. En bent u klaar met cultuursnuiven, leef u uit bij Prater, een pretpark met o.a. een achtbaan en reuzenrad met mooi uitzicht over de omgeving. Hetgeen mij het meest verraste tijdens dit weekend is hoe indrukwekkend ik het Sommernachtskonzert Schönbrunn vond. Ik houd niet van klassieke muziek, maar een overvol podium met muzikanten en een top pianist, wauw, wat heb ik die avond genoten! Wenen heeft mij verrast en raad ik ook zeker aan voor een weekendje weg!

Deel dit:

Terug Naar Boven