Werken met een vakantiegevoel

Minke Smits-Steintjes on 25 March 2021

Deel dit:

Workation, een term die we vorig jaar nog niet kenden maar sinds een paar maanden in Nederland (en wereldwijd) veel gebruikt wordt. We werken inmiddels al vele maanden vanuit huis, spreken collega’s via Teams of Zoom, komen veel minder buiten de deur en zijn erg toe aan een andere omgeving.

Op het moment staat het stoplicht nog op oranje als het om vakanties in het buitenland gaat, maar binnen Nederland mogen we volop genieten van alle prachtige plekken. Je kunt een vakantie in eigen land boeken, maar waarom kies je niet voor werken met een vakantiegevoel!

Overdag draai je je werkuren, met natuurlijk een uitgebreide lunchpauze waarbij je je brood meeneemt tijdens een wandeling door een nieuwe omgeving. En zodra de werkdag erop zit, maak je een ommetje of stap je op de fiets en natuurlijk bestel je je eten bij een restaurant in de buurt. Door in een nieuwe omgeving te verblijven en werk met vakantiegevoel te combineren, krijgen jouw thuiswerkdagen een boost, ben je productiever dan ooit en het kost je geen vakantiedagen!

Nu de winter heeft plaatsgemaakt voor de lente, de bloemen beginnen te bloeien, de vogels weer fluiten en de eerste jonge dieren rondlopen, is er niets fijner dan je thuis even in te ruilen voor een prachtige plek ergens in Nederland. Verblijf voor een week in een vakantiehuisje aan de kust, middenin de bossen of in de weidsheid van het platteland, of boek een hotelkamer dat van alle (werk)gemakken voorzien is.

Veel vakantieparken liggen in een prachtige omgeving zodat je na werktijd snel middenin de natuur of aan zee staat. Wandel de bossen in, fiets rond het meer of ga uitwaaien aan zee. Zelf krijg ik meteen een vakantiegevoel als ik aan zee ben en nog meer als ik een van de Waddeneilanden bezoek. De (korte) boottocht zorgt ervoor dat ik het vakantiegevoel snel te pakken heb! Het is zelfs mogelijk om tussen de wilde dieren te werken en slapen. Je werkt met uitzicht op de vlaktes met de dieren, je eten kun je afhalen of laten bezorgen en tijdens je pauze maak je een wandeling langs de giraffen, neushoorns en leeuwen of ontdek je per fiets de omgeving. Geweldig niet waar?!

Vraag mij naar de mogelijkheden voor jouw workation in eigen land!

Deel dit:

Terug Naar Boven