One Happy Island

Natalie van Polanen Petel - Ottens on 28 October 2013

Deel dit:

In oktober 2013 mag ik op studiereis. Op de dag dat het enorm stormt in Nederland mag ik naar het zonnige Aruba. Samen met collega Travel Counsellors gaan wij een aantal dagen dit eiland ontdekken. Bij aankomst op Aruba staat de bus klaar om ons naar ons hotel te brengen. We slapen 2 nachten in het Renaissance Aruba Beach Resort in Oranjestad. Later in de week slapen wij 2 nachten in Talk of the Town. We eten ’s avonds heerlijk aan zee. De warmte is heerlijk.

De volgende dag krijgen we eerst een rondleiding door ons hotel. Vervolgens gaan we met jeeps het eiland ontdekken. De ideale manier om hier te reizen. Heerlijk de wind door je haren, in de zon en zo veel moois te zien. We gaan onder andere naar het California Light House en het Alto Vista Chapel en zien de rotsachtige kust aan de Noord/Oostkant van het eiland. De dag sluiten we af op Palm Island. Tijdens deze dag bezoeken we ook nog een aantal hotels. Want door zelf de hotels te bezoeken, kan ik goed adviseren. Er zaten een paar parels bij. In de avond gaan we in het Papiamento Restaurant eten. Wat een leuke locatie om te dineren.

We worden de dag erna weer wakker met de wetenschap dat het weer heerlijk weer is. De ochtend staat in het teken van de geschiedenis van Aruba door het bezoek aan het Archeological Museum. De lunch is er eentje voor in de boeken. Verse vis eten bij De Zeerover. Dit is een must als je van vis houdt en op Aruba bent. De locatie is geweldig en je zit tussen de locals.

’s Avonds bezoeken we 2 hotels om daarna met de Kukoo Kunuku Party Bus naar het Casibari Rock Restaurant te gaan. De party bus is geweldig en of je wilt of niet je bent meteen net zo vrolijk zoals de Arubanen zijn.

De donderdag staat in het teken van het water. We gaan heerlijk het water op en kunnen op verschillende plekken heerlijk snorkelen en zwemmen. Ook de onderwaterwereld van Aruba is erg mooi. Na nog een paar hotelbezoeken gaan we in de avond nog heerlijk met elkaar eten en proosten op het geweldige Aruba.

De laatste dag mogen we nog even relaxen op Renaissance Island. Dit eiland kan je bezoeken als je in het Renaissance hotel slaapt. De flamingo’s en leguanen lopen hier vrij rond.

Eind van de middag is onze reis al weer afgelopen en rijden we naar de luchthaven.

Aruba heeft mij verrast. Dat Aruba de slogan “One Happy Island” heeft, klopt echt. Het is een eiland voor iedereen. Wil je rust, is het mogelijk, wil je gezelligheid, is het mogelijk. Ook gezinnen kunnen hier heerlijk genieten.

Ik heb diverse luxe grote hotels bezocht maar ook de kleinschaligere accommodaties weet ik te vinden.

Aruba is meer dan zon, zee, strand.

Vakantieplannen ? Ik help je graag.

Deel dit:

Terug Naar Boven