Prachtig Lissabon

Natalie van Polanen Petel - Ottens on 15 August 2009

Deel dit:

Op donderdagmiddag vlieg ik samen met mijn man naar Lissabon voor een weekend Lissabon, de hoofdstad van Portugal. We reizen in augustus en ondanks de warmte is het een ideale stedentrip in deze periode. De temperatuur is heerlijk en vooral de avonduren zijn daardoor geweldig.

Lissabon heeft een oud centrum welke verdeeld is in verschillende wijken. Om een goed beeld te krijgen van deze wijken is het aan te raden om de 1e dag een tramrit te maken met Tram 28. Deze oude tram rijdt door de wijken Bairro Alto, Chiado, Alfama, Mouraia en Graça.

Vanaf Castelo de São Jorge is het uitzicht geweldig over Lissabon. De glooiende ligging is hiervandaan goed te zien en ook de verschillende wijken. De straatjes van Alfama zijn heerlijk om doorheen te slenteren.

Bairro Alto is de levendige bovenstad van Lissabon. Hier zijn de restaurantjes, bars, fadotenten, winkels en discotheken te vinden. Bairro Alto is gelegen op een berg en de straatjes liggen dan ook op verschillende hoogtes. Deze straten worden met trappen aan elkaar verbonden. En aan die trappen vind je ook weer restaurants. Wij hebben in deze wijk overheerlijk gegeten.

Baixa is de zogenoemde benedenstad van Lissabon. Dit is het winkelgedeelte. Deze straten eindigen bij de Praça do Comércio. Dit schijnt een prachtig plein te zijn maar tijdens ons bezoek werd het plein helaas verbouwd.

Er zijn uiteraard ook genoeg kerken in Lissabon. De Convento do Carmo is er één van. Deze kerk was vroeger een klooster en is gebouwd tegen een helling. Helaas is het dak ingestort maar de kerk is nog steeds de moeite waard om te bezichtigen. Tegenwoordig is het een archeologisch museum. Wij namen de lift naar de Convento do Carmo en liepen door de wirwar van straatjes weer naar beneden. In de Igreja de Santa Engrácia is het graf te vinden van de wereldberoemde fadozangeres Amália Rodrigues.

Wanneer er tijd over is, is een bezoek aan de plaats Sintra zeer de moeite waard. Deze plaats staat op de Unescolijst van werelderfgoed. Het Nationale Paleis Paço Real, Castelo dos Mouros of het Palácio da Pena zijn allemaal hoogtepunten van Sintra.

Zondagmiddag vliegen wij voldaan weer terug naar huis.

Lissabon is een geschikte stad om al wandelend te ontdekken. De oude lokale trams die alleen in het oude centrum rijden, zijn een belevenis. Maar er rijden ook bussen en metro’s. De Lisboa Card is een goedkoop alternatief voor het gebruik van het openbaar vervoer, kabelbanen en diverse musea. Deze kaart kost voor 3 dagen ongeveer E 35,- per persoon.

Voor meer informatie over deze of andere stedenreizen: [email protected]

Deel dit:

Terug Naar Boven