Suriname

Natalie van Polanen Petel - Ottens on 18 May 2004

Deel dit:

In mei 2004 mocht ik mee op studiereis naar het prachtige Suriname. Suriname is een bestemming voor iedereen die iets anders wil dan een strandvakantie.

Suriname is een land met een geweldige hoofdstad met een rijke geschiedenis, een adembenemend binnenland en een gastvrije bevolking. Ik heb hier een week lang genoten van alles wat ik zag, rook, hoorde en beleefde!

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname. Lopend door de straten van Paramaribo, had ik totaal niet door dat ik in een hoofdstad liep. Voor mijn gevoel was het meer een lokale stad met veel oude en prachtige gebouwen met kleurrijke mensen. De rijke geschiedenis heb ik onder andere bewonderd in het Presidentieel Paleis. Hier is ook het Onafhankelijkheidsplein te vinden met aan de zijkant Fort Zeelandia met haar eigen geschiedenis.

Ik heb de moskee en de Joodse synagoge bezocht. Ook heb ik een van de grootste houten kerken van Zuid Amerika mogen bekijken én beklimmen. Wanneer je naar de top van de toren klimt (een hele klim) heb je een geweldig uitzicht over Paramaribo en de Surinamerivier.

Paramaribo is een mengelmoes van mensen; Creolen, Javanen, Hindoestanen en Chinezen. Dit zie je ook in Paramaribo aan de winkels en op de markt. Deze markt is een absolute must. Het is prachtig om de bedrijvigheid op de markt te zien. Op de markt liggen onder andere overheerlijke vruchten.

De binnenlanden zijn op 2 manieren te bereiken. Ik heb beide geprobeerd. Wij zijn het binnenland ingegaan met een busje. Deze indrukwekkende manier van je verplaatsen duurt ongeveer 3 tot 4 uur over bauxietwegen. Wij gingen hierna in een klein bootje de rivier op. Het was nog 3 uur varen naar de eindbestemming. Onderweg zijn we gestopt om te lunchen. Dit deden we aan de rivier. Wat een unieke plek om te lunchen! Tijdens deze boottocht zie je de Boslandcreolen. De kinderen zijn heerlijk aan t zwemmen en spelen in de rivier en de vrouwen doen de was.

Ik heb in het binnenland overnacht. Dit is een unieke belevenis die ik nooit meer zal vergeten. Ik verbleef in Vakantieoord Danpaati. Dit is een Resort met 2 persoonsvakantiehuisjes waarin 2 bedden met klamboe staan en je een eigen douche en toilet hebt. Danpaati is een geweldige plek wanneer je een ‘anders dan anders’ vakantie wilt. Je kunt hier onder andere oerwoudtochten maken. De rust en de schoonheid zijn hier zo adembenemend. ’s Morgens wakker worden in al die rust. Het enige wat je hoort zijn de vogels, het water of gewoon helemaal niets!

Wij zijn de volgende ochtend weer teruggevlogen naar Paramaribo. Het vliegtuigje landde op een voetbalveld in het binnenland en toen we eenmaal in de lucht waren hadden we een prachtzicht op de binnenlanden. Dankzij de piloot hebben wij Paramaribo ook goed kunnen zien doordat hij een extra rondje maakte boven de stad.

Tijdens mijn rondreis ben ik ook op andere plaatsen geweest. Groningen is een plaats die bekend staat om de diverse herdenkingen. Het Commewijne district is een mooi gebied. Hier is het openluchtmuseum van Fort Nieuw Amsterdam. Tevens kun je de ruïnes van de oude suikerfabriek in Mariënburg bezichtigen.

Nieuw Nickerie ligt helemaal in het westen, bij de grens met Guyana. Tijdens de reis naar deze plaats in het westen van Suriname vond ik dat je goed zag hoe mooi Suriname is.

Galibi ligt in het oosten bij de grens met Frans Guyana. Deze plaats is bekend vanwege de zeeschildpadden die hier hun eieren leggen (van februari tot augustus). Galibi heeft ook als een van de weinige plaatsen in Suriname mooie zeestranden.

Suriname bestaat niet alleen uit Paramaribo. Je kunt er schildpadden kijken, vogels spotten, fietsen, varen, boswandelingen maken of zweven door de boomtoppen van het regenwoud. Bepaal je eigen rondreis of reis gezamenlijk met anderen. Er zijn vele mogelijkheden om dit prachtige land te bezichtigen. Een keer iets unieks doen, Suriname is the place to be!

Neem vrijblijvend contact met mij op en ik vertel persoonlijk mijn ervaringen van Suriname!

Deel dit:

Terug Naar Boven