Weekendje Muscat

Natalie van Polanen Petel - Ottens on 19 September 2019

Deel dit:

Oman. Het is een bestemming die ik al kende. Dit keer ben ik er voor een lang weekend geweest. Met KLM vlieg ik naar Manchester. Daar ontmoet ik mijn Engelse Travel Counsellors collega's. Vanuit Manchester vliegen we met Oman Air naar Muscat. De vlucht gaat voorspoedig. Het personeel is erg aardig. We vliegen met de Dreamliner. Oman Air is prima. Eten oriëntaals gericht. Je kan gedurende vlucht op elk moment drinken krijgen. De stoelen zijn prima zo ook de beenruimte. Je hebt je eigen scherm en de keuze aan films en series is groot.

Vroeg in de ochtend landen we op Muscat Airport. De luchthaven is vrij nieuw. Ik mag in het super de luxe Kempinski hotel slapen. Het hotel ligt gunstig op zo'n 15 minuten rijden van de luchthaven. In de omgeving zijn een paar restaurants, winkels en een marina. Het hotel is echt prachtig. Maaltijden zijn zeer goed en de kamers zijn goed ingericht. De rest van de dag genieten wij van alle luxe van het hotel. Heerlijk zwemmen in het prachtige zwembad of in de zee. De volgende ochtend gaan we om 8 uur weg om Muscat te verkennen. De gids weet veel en kan al onze vragen in goed Engels beantwoorden. We beginnen met de moskee. De dames moeten gesluierd en alleen de handen en het gezicht mag gezien worden. Wie niet de goede kleding heeft, kan het huren bij de moskee. De gids helpt mij met mijn hoofddoek zodat die goed blijft zitten. Ondanks dat ik de moskee al gezien heb, is het weer prachtig. Vervolgens gaan we naar de souk. Op de markt kun je de lokale spullen kopen. Denk aan de sjaals, lantaarns, kruiden etc. De verkopers bieden hun handelswaar graag aan. We vervolgen onze reis naar het oude Muscat. Eerst het museum met de geschiedenis van de sjeiks van Oman. Daarna bekijken we het paleis. Helaas is het paleis niet van binnenuit te bewonderen. Bij een lokaal restaurant gaan we lunchen. Aan het einde van de middag genieten we nog even van de zon. In de avond eten we bij het Thaise restaurant welke ook bij het hotel hoort. Heerlijke gerechten worden ook hier weer geserveerd.

De laatste volle dag gaan we met de bus langs de kust rijden. Onderweg stoppen we bij een sinkhole. We lopen naar beneden en komen bij prachtig helder water. De visjes zijn hongerig en komen meteen eten. Het liefst je hielen maar ze zitten eigenlijk overal op je lijf. Dit is een gek gevoel. Het water is heerlijk koel. We rijden verder naar Sur. We belanden bij een lokaal restaurant waar we weer heerlijk vis en vlees eten. Na de lunch gaan we naar de dhow fabriek. Hier worden met de hand de prachtige boten gemaakt die de lokale vissers gebruiken. Het is echt een zware baan. Alleen de zaagmachines gaan op stroom. De rest doet men met de hand. Op de terugreis bezoeken we nog 2 wadi's. De eerste is prachtig en in een vallei gelegen. De 2e ligt onder de snelweg en je kunt met bootjes de wadi in. Helaas hebben wij geen tijd om hier te wandelen en te varen. Het schijnt geweldig te zijn.

Op maandag vliegen we weer terug naar huis. Ik heb weer genoten van Oman. Ik ga zeker nog een keer met mijn gezin terug om met een huurauto de plekjes te ontdekken die ik nog niet ken.

Deel dit:

Terug Naar Boven