West Turkije met de auto

Natalie van Polanen Petel - Ottens on 11 July 2014

Deel dit:

In de zomer van 2014 ben ik met mijn man en 8 jarige zoon op reis geweest naar Turkije. Na de vlucht en nachtje in een hotel nabij de luchthaven gaan wij met de huurauto op stap. De wegen in en rond Istanbul zijn goed en de richtingen staan goed aangegeven. We rijden via het noorden Istanbul uit en rijden naar Tekirdag. Na een paar uur rijden door het prachtige landschap, steken we de zee van Marmara over met de veerboot. In een half uurtje zijn we in Canakkale.

We blijven 2 nachten in Canakkale. Deze avond eten we heerlijk in het centrum. Veel Turkse mensen komen hier op vakantie. Er zijn niet zoveel Westerse toeristen zoals wij en dat merken we tijdens een heel stuk van deze reis. In Canakkale staat de filmversie van het paard van Troje. Het centrum zelf is leuk en gemoedelijk.

De volgende dag verkennen we de omgeving. We reizen naar Troje voor het museum aldaar en waar we in een kopie van het Paard van Troje mogen beklimmen en de opgraving bekijken. We rijden naar de opgraving van Assos en genieten in de middag van het Turks/Griekse eilandje Bozca. ’s Avonds kijken we de WK finale Duitsland – Argentinië op een groot plein met allemaal Turkse mensen. Wij zijn 1 van de weinige buitenlanders en men vindt het geweldig. Helemaal dat onze zoon zijn Nederland shirt aan heeft. Voetbal verbroederd.

De dag erna rijden we naar Ayvalik. En verblijven op het schiereiland Kunda. Ook hier is het genieten. Er zijn al wat meer westerse toeristen maar praktisch geen Nederlanders. Heerlijk. Het bestellen gaat nog in het Turks en met handen en voeten komen we overal.

Na een eenvoudig ontbijtje rijden we eerst naar de opgraving van Pergamon bij Bergama. Deze opgraving is prachtig. Tip: ga met de kabelbaan naar boven. Dit is zeker met kinderen veel leuker. We overnachten in het prachtige AyaSoluk hotel in Selcuk. Selcuk zelf wordt vaak vergeten door het prachtige Efeze dat op 3 km ligt. Echter Selcuk is ook de moeite waard. De Johannes basiliek is net als de opgraving zeer de moeite waard. In het centrum kun je bij het station een ooievaarskolonie vinden op de resten van een aquaduct. Bij dit plein kun je ook goed eten voor weinig geld in één van de lokale restaurantjes.

In Dalyan genieten we van de vertrouwde omgeving, het strand, het heerlijk eten en de lieve mensen. Na een week rijden we naar Torba. Hier genieten we verder van het goede leven in Turkije. In Torba zijn veel All inclusive resorts. Uiteraard bezoeken we Bodrum dat op een klein half uurtje rijden met de dolmus van Torba ligt.

We sluiten de vakantie af met nog een paar dagen in Istanbul. We vliegen van Bodrum naar Istanbul. Ook Istanbul is prima te doen met een kind. Ons hotel ligt in het oude centrum. Met de tram voor de deur komen we overal. Natuurlijk bezoeken we de Blauwe Moskee, de Grote Bazaar en lopen de Galatabrug over naar het moderne gedeelte van Istanbul. We gaan winkelen en we bezoeken het voetbalstadion van Galatasary. We bezoeken de ondergrondse cisterne met zijn 336 zuilen en dwalen door de straatjes in het oude Istanbul. Ondanks de warmte is Istanbul prima te doen in juli.

Het was een vakantie met zoveel bijzonderheden. Wat hebben wij genoten. Een goede combinatie voor zowel volwassenen als kinderen. Maar ook qua cultuur en natuur.

Ook interesse gekregen in zo’n rondreis? Ik help je graag!

Deel dit:

Terug Naar Boven