Wintersport Gaschurn, Oostenrijk

Natalie van Polanen Petel - Ottens on 15 February 2019

Deel dit:

Vanaf mijn 10e ski ik bijna jaarlijks. Het blijft een heerlijke week in de buitenlucht. Samen met onze zoon, inmiddels 12 jaar, heb ik al in veel gebieden geskied. Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië en Oostenrijk. Met veel plezier zijn wij de afgelopen 2 jaar naar Gaschurn in Oostenrijk geweest. Gaschurn ligt ideaal in het Vorarlberg boven in Oostenrijk. Het is goed bereikbaar en een groot voordeel is dat je niet langs het drukke München hoeft. Zeker in de vakantieperiodes is dat heel fijn.

Gaschurn ligt bijna aan het einde van het Montafon dal. Het dorp heeft naast de diverse hotels, pensions en appartementen ook een paar barretjes, restaurants en winkels. Het dorp ligt op 1000 meter en vanaf 08.15 staat iedereen te trappelen om de gondel in te kunnen en de vers geprepareerde pistes te benutten. Vanuit het dorp gaat er een gondellift naar de top. Vanuit hier kun je prachtige afdalingen maken. En kun je ook de andere skigebieden ontdekken die het Montafon dal rijk is. Ga zeker een bezoek brengen aan de langste ski tunnel ter wereld in Het is ook mogelijk om met de bus naar 1 van de gebieden te reizen. Met je skipas mag je gratis mee. Er zijn 96 km blauwe pistes, 67 km rode pistes en 19 km zwarte pistes. Ook de snowboarders kunnen hier heerlijk hun gang gaan. Er zijn een aantal Nederlandse skileraren en leraressen. Door de vele Nederlanders die dit gebied bezoeken, spreken de meeste skileraren ook een beetje Nederlands. Voor de jonge kinderen is er een skischool beneden. De kinderen die iets ouder zijn en al een beetje kunnen skiën mogen ook de gondel in. Voor gezinnen is dit gebied erg leuk. Het is erg overzichtelijk. Eigenlijk is het gebied geschikt voor iedereen. Op de pistes heb je diverse zelfbedieningsrestaurants maar er zijn er ook een paar waar geserveerd wordt. Ideaal om even heerlijk uit te rusten na een lange tocht. Je wordt dan echt op je wenken bediend.

Lijkt zo’n familie skivakantie jou wel iets? Of wil je dit gebied ontdekken zonder kinderen? Ook dat is goed mogelijk. Neem snel contact met mij op voor de leukste adresjes in dit dal.

Deel dit:

Terug Naar Boven