combinatiereis Valencia, kust en Barcelona

Natalie van Polanen Petel - Ottens on 15 August 2012

Deel dit:

In de zomer van 2012 ben ik met mijn gezin langs de Spaanse kust getrokken. We vlogen op Valencia. Hier bleven wij enkele nachten. De eerste dag verkenden we de stad en omgeving met de Hop on Hop off bus. Het centrum is prachtig. De moderne winkels in de oude panden maar ook de bijzondere kleine winkeltjes van zelfstandigen. Vanaf de Torres de Serranos hadden we een prachtig uitzicht over de stad. In Valencia is ook het grootste aquarium van Europa te vinden. Het Oceanografic. Prachtige vissen en een mooie dolfijnenshow. Natuurlijk moet je naar de La Ciudad de Las Artes y las Ciencias. Dit prachtige futuristische complex bevindt zich in de drooggelegde bedding van de rivier de Turia. Het zandstrand van Valencia is met het openbaar vervoer goed te bereiken. En het strand is prachtig. Er zijn bedden en parasols te huur. Aan de rand bevinden zich diverse restaurants, bars en winkeltjes.

Na een paar dagen halen wij de huurauto op en rijden via de kustweg naar Cambrils waar we een week verblijven op een vakantiecomplex. Heerlijk relaxen bij het zwembad of op het strand en natuurlijk een paar uitstapjes maken naar het binnenland, de Ebro Delta, Salou en Sitges. En bijna dagelijks is er wel een markt in 1 van de dorpjes met heerlijk vers fruit en lokale producten.

Na een week rijden we met de huurauto naar Barcelona en leveren we de huurauto in de stad in. We verblijven in een hotel in het centrum zodat we de stad echt beleven. Overdag langs alle bezienswaardigheden als Park Guell, Nou Camp en Sagrada Familia maar ook heerlijk naar het strand en de jachthaven bekijken. We huren voor een paar dagen fietsen en op die manier heb je een hele andere kijk op deze prachtige stad. Met het mooie weer een ideale manier om je te verplaatsen. Uiteraard bekijken we Barcelona nog vanaf de Montjuïc. Het blijkt dat de finish van de Vuelta net op dat moment is. Prachtig om die renners naar boven te zien ploeteren. Als beloning ontvangt onze zoon de bidon van 1 van de Movistar renners. Uiteraard eten we in de avonduren bij de diverse tapasbarretjes. Zeker in de Gotische wijk Barrio Gotico vind je heerlijke knusse eettentjes.

Je kunt ook alleen Valencia en Barcelona combineren. Met de trein reis je zo tussen beide steden.

Zowel Valencia als Barcelona zijn 2 goede combinaties voor een stad/strand vakantie.

Ideeën nodig voor hotel & verblijf? Laat mij je helpen!

Deel dit:

Terug Naar Boven