Reis Australië – deel 1

Natascha van Dam on 24 October 2018

Deel dit:

We hebben het er jaren over gehad, het is vaak uitgesteld, maar op 24 oktober 2018 was het dan eindelijk toch zover: de droomreis naar Australië kon beginnen. We hadden een lange vlucht voor de boeg met een tussenstop in Hong Kong, als je ver moet vliegen is het belangrijk dat je de vliegtijden goed op elkaar afstemt. Wij hadden de vlucht naar Sydney zo gepland dat we in de avond zouden aankomen, weliswaar de volgende dag ook ivm tijdsverschil. Het voordeel is dat je dan op een normale tijd kunt gaan slapen en ’s morgens direct redelijk in het ritme zit. Wij hadden een leuk stadshotel midden in Surrey Hills en keken vanaf ons balkon uit op de skyline. Dan weet je dat je er echt bent en dat het tijd is om te gaan slapen. Opstaan, ontbijten en tijd om erop uit te gaan, de eerste volle dag ter plaatse is was aangebroken. We besloten een wandelroute door de stad te maken. Je kunt dit prima doen aan de hand van een reisgids, hierin staan vaak leuke routes en het geeft je de kans om informatie te vinden over de bezienswaardigheden die je passeert. Daarnaast moet je in Sydney echt een ‘Opal Card’ aanschaffen, hiermee reis je gemakkelijk per bus, metro, trein en zelfs de ferry’s. Het was een heerlijke wandeling en qua afstand wel te doen. We hebben veel highlights gezien, zoals de beroemde Opera Houses en Harbour Bridge. Laatstgenoemde is o.a. beroemd vanwege het vuurwerk op Oudejaarsavond. Tussendoor was er tijd om een walvistocht te maken en we hadden geluk: we spotten meerdere walvissen met een jong kalf erbij vlaak voor de boot, ze bleven maar salto’s maken in het water!

De volgende dag was de zon flink doorgebroken en dat kwam goed uit want we gingen naar het beroemde strand Bondi Beach, het ligt aan de andere kant van de stad dus een bus is dan ideaal. Bondi is een begrip in Australië, je vindt er veel surfers, een prachtig strand met paviljoen erbij en het is echt schoon: er mag nergens worden gerookt, ook niet op het strand zelf. Mocht je roker zijn en Nederlandse wetgeving al streng vinden, in Australië gaat het nog een paar stappen verder…we hebben genoten van het strand en zijn daarna een wandeling gaan maken, je kunt ver doorlopen, je komt langs de beroemde Iceberg Club en passeert onderweg meerdere stranden. Bij het eindpunt namen we een lekker drankje (Lemon Lime Bitter/LLB) om vervolgens terug te gaan naar ons hotel per bus.

Dag drie was aangebroken, 28 oktober, en we waren inmiddels goed geacclimatiseerd! We besloten de dierentuin te bezoeken, Taronga Zoo en je komt er met de ferry vanuit Circular Quay vanwaar veel ferry’s vertrekken. Bij aankomst ga je met een kabelbaan naar boven en zo zweef je over de dierentuin naar de ingang toe. De zoo biedt veel dieren die typisch zijn voor Australië, natuurlijk hoopten we de meeste in het echt nog te zien, maar dit was sowieso geslaagd. Het is er ruim van opzet en je hebt een prachtig uitzicht op de skyline van Sydney. Toen we terugkwamen in het centrum hebben we nog een bezoek gebracht aan The Sydney Tower Eye vanaf waar je een geweldig uitzicht hebt tot in de verre omgeving. Inmiddels kenden we de stad al aardig en we besloten de volgende dag om een excursie te maken naar Blue Mountains NP. Dit mag je niet missen, het is een groot natuurgebied op ruim twee uur afstand van de stad. Er zijn wandelpaden, een scenic railway en diverse kabelbanen. Echt een aanrader en lekker om een dag de stad uit te zijn. Op de terugweg maakten we nog een stop bij het Featherdale Wildlife Park.

Weer een nieuwe dag en opnieuw kozen we ervoor om de stad te verlaten. Met de ferry gingen we naar Manly Warf, een plaats ten noordoosten van Sydney. Het heeft een ruimte promenade met prachtig strand erbij. Je kunt er heerlijk eten en drinken en er hangt een relaxte sfeer. We maakten een wandeling en zagen verderop op zee de walvissen zo omhoog springen, gewoon vanaf het strand! We namen de ferry terug en genoten nog van een lichtshow op de Opera Houses. Sydney was een geweldige stad en je kunt er zo een week doorbrengen, er is veel te zien buiten de stad. Heb je minder tijd, kies dan toch minimaal 3 dagen, bedenk dat je ook een lange vliegreis achter de rug hebt en het kost tijd om te herstellen en je aan te passen aan het grote tijdsverschil. Het was tijd om door te gaan en verschil kon eigenlijk niet groter zijn: van het aangename Sydney (24/25 graden) met zijn ruim 4 miljoen inwoners vlogen we door. Op weg naar Ayers Rock, hartje Outback! Desolaat en snikheet…

Deel dit:

Terug Naar Boven