Overzicht


Aruba is een prachtige en veelzijdige premium bestemming waar je in alle rust van de natuurlijke schoonheid van het eiland geniet. Denk aan kilometerslange, hagelwitte stranden die je direct in vervoering brengen, tot een keur aan luxe spa’s en heerlijke culinaire hoogstandjes in meer dan 200 restaurants. Met een gemiddelde temperatuur van 28 graden en een verkwikkende bries, waait de stress letterlijk van je af terwijl je in een permanente staat van ontspanning geraakt.

Ondanks dat Aruba tropische temperaturen kent en het er gemiddeld tussen de 28 en 32 graden is, voelt de zon altijd aangenaam door de constante zeebries uit de Noordoostpassaat. Het veilige eiland kent brede paradijselijke stranden met een azuurblauwe en kristalheldere zee. Naast relaxen op deze stranden leent de kust zich ook uitermate goed voor diverse watersporten. De hotels op Aruba zijn hoofdzakelijk te vinden in twee gebieden. De meest populaire kuststrook Palm Beach dat bekend staat om haar hoogbouw hotels, ook wel high rise genoemd. Terwijl Eagle Beach gekenmerkt word door de laagbouw, de low rise. Beide plekken liggen in het noord-westen van Aruba, het toeristisch epicentrum. Dit deel van het eiland, samen met het zuid-westen is het voornaamste decor voor de paradijselijke stranden waar je letterlijk bij wegdroomt als je aan een Caribisch bounty-eiland denkt.

Aruba’s prachtige, onstuimige Noordoostkust 
In het Noordoosten van Aruba ligt het Arikok National Park dat bijna 20% van het totale eiland beslaat en daarmee een van de grootste grootste natuurreservaten in het Cariben is. Het park neemt bezoekers mee op een reis door heuvelachtige rotsformaties en kalksteenterrein ontstaan door gefossiliseerd koraal. Het park is ook de thuisbasis voor diverse zoogdieren, vogels en reptielen. De 188 meter hoge berg Sero Jamanota verleidt wandelaars tot een klimtocht die eindigend aan de top een van de prachtigste vergezichten van het eiland biedt. Ook vindt men in het park diverse verstopte baaien en grotten. Arikok kent twee natuurlijke grotten die men kan betreden. De Fontein grot en de Guadirikiri grot, beide erg geliefd onder bezoekers. Deze grotten vertellen het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van Aruba, onder meer door de eeuwenoude indianentekeningen in de plafonds en aan de muren. Omdat het water aan de Noordoostkust nogal ruw is biedt de Natural Pool, ook wel bekend als Conchi in het Papiaments, de nodige verkoeling. Dit natuurlijke zwembad is gedurende miljoenen jaren gevormd en wordt vanuit een opening continu met kraakhelder oceaanwater gevoedt. Vanuit het kalme water kan men de wilde golven zien breken op de rotsen en het geweld van de natuurelementen aanschouwen. Ook valt er onder water genoeg te ontdekken, je kunt er dus ook heel goed snorkelen.

Oranjestad
Op Aruba komen meer dan 90 verschillende nationaliteiten samen en dit is goed terug te zien in Oranjestad. De hoofdstad is een mix van oude en nieuwe stijlen. Schitterende achttiende-eeuwse koloniale panden in een palet aan vrolijke kleuren worden afgewisseld met luxe winkels, hippe restaurants en exclusieve bars. De stad wordt ook wel het Las Vegas van de Cariben genoemd. Tientallen met neon gekleurde casino’s verwelkomen bezoekers aan de brede boulevard die gesierd wordt door luxe jachten. Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van Aruba kan het Museo Historico Arubano bezoeken in de voormalig militaire vesting Fort Zoutman.

Sunrise City
San Nicolas, met als bijnaam Sunrise City, is de tweede stad van Aruba en ligt op negentien kilometer ten zuiden van Oranjestad. De stad moet het nieuwe en aantrekkelijke gebied worden op het eiland en het verhaal vertellen van de Arubaanse cultuur. Voor het einde van dit jaar en voor 2016 en 2017 staat de opening van een drietal musea gepland. Het Carnavalsmuseum, Industrieel museum in de oude watertoren en het culturele gemeenschapsmuseum moeten ervoor zorgen dat de Sunrise City het culturele epicentrum van Aruba wordt en het grote publiek aantrekt. San Nicolas is volgens de Arubanen de bakermat van het Caribische carnaval. Zo is er het Carubbian Festival. Tijdens dit festival zien bezoekers de Arubaanse cultuur tot leven komen in een parade van dansers in uitbundige kostuums en shows en kunnen zij het lokale leven letterlijk proeven door te genieten van velen huisgemaakte traditionele gerechten. San Nicolas huisvest ook een van de mooiste stranden van het hele eiland, Baby Beach. Deze fotogenieke halve maan-baai is gezegend met letterlijk wit zand en een ondiepe helderblauwe zee. Naast dat het een geliefde plek bij locals en gezinnen met kinderen is, is de prachtige lagune ook favoriet onder snorkelaars.

Watersport
Je kunt op Aruba heerlijk in de zee dobberen. Ben je iets avontuurlijker ingesteld dan biedt de zee ook de nodige uitdagingen en kun je meedoen aan diverse watersporten. De constante bries van de passaatwind en de aangename watertemperatuur maakt Aruba een heerlijke plek om te wind- en kitesurfen. Beginnende wind- en kitesurfers kunnen het beste oefenen aan de westkust. Ervaren surfers kunnen daarentegen het beste de strijd aangaan met de wilde wateren aan de oostkust. Je kunt op verschillende plekken ook een dagtochtje boeken om je hengel uit te gooien en in de diepere wateren te diepzeevissen. De Caribische zee kent veel verschillende grote vissoorten als Kingfish, Barracuda's, Tonijn en Mahi Mahi en is dus een perfecte plek om te diepzeevissen. De zee rondom Aruba staat ook bekend om haar prachtige onderwaterwereld. Deze wereld ontdekken doe je door te duiken of snorkelen. Zo ben je een  klap een schilderachtig mooie ervarging rijker.  Een veerboot brengt onderwaterliefhebbers naar De Palm Island, een privé-eiland met prachtige koraalriffen en een hoge biodiversiteit. Wie niet beschikt over een duikbrevet maar toch graag de dieptes wil ervaren kan Snuba proberen, een combinatie van snorkelen en scubaduiken. Bij deze vorm van duiken wordt de lucht toegevoerd door een smal buisje dat in verbinding staat met een drijvende zuurstoftank. Ook is er de zogenaamde Sea Trek, waarbij deelnemers een hele helm op krijgen met zuurstoftoevoer en letterlijk over de zeebodem lopen om oog in oog te staan met een arsenaal aan kleurrijke vissen.

Heerlijk ontspannen en feesten op Aruba
De Caribische eilanden staan bekend om hun ontspannen leefstijl. Daar hoort ook een van de meest uitbundige carnavalsvieringen in het Cariben bij, het carnaval op Aruba geldt immers als een van de grootste en mooiste in de regio. De hele maand februari en begin maart staan in het teken van het carnaval. Volgens de Arubanen is dit iets wat men minimaal één keer in zijn leven moet ervaren. Het hoogtepunt van het kleurrijke carnaval op Aruba is de Paradi Grandi in Oranjestad, welke altijd wordt gehouden op de zondag voor Aswoensdag. Naast carnaval staat Aruba ook bekend om haar vele muziekfestivals. Van soul en R&B tot jazz, funk, Latijns Amerikaanse muziek en dance. Een van Aruba’s populairste muziekfestivals is het Soul Beach Music Festival, het grootste R&B festival in het Cariben, waar grote namen als R Kelly, Alicia Keys, Mary J Blige, Robin Thicke en LL Cool J hebben opgetreden. De internationaal vermaarde krant USA Today verkoos het Soul Beach Music Festival zelfs tot één van de top vijf evenementen in het Caribisch gebied.

Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven