Overzicht


Zoek je cultuur of liever natuur? Wil je naar de bergen of de zee? Een paar dagen naar de zon maar niet te lang onderweg? En vergeet vooral het culinaire aspect niet, want lekker eten en drinken hoort er natuurlijk ook bij. Cyprus belooft van dit alles een beetje en is een eiland om zelf te ontdekken. Cyprus is het op twee na grootste eiland in de Middellandse Zee na Sicilië en Sardinië. Naast de hoofdstad Lefkosia (Nicosia) bevinden de belangrijkste plaatsen zich op het eiland langs de zuidelijke en oostelijke kustlijn, te weten: Pafos, Lemesos (Limassol), Larnaka, Agia Napa en Protaras. Cyprus kent warme zomers en milde winters en leent zich het hele jaar door voor een vakantie.

Centraal op het eiland ligt het indrukwekkende Troodosgebergte, het groene hart van Cyprus. In de schilderachtige dorpjes van het Troodosgebergte liggen verschillende kerken en kloosters die zeer de moeite waarde zijn om te bezoeken. Cyprus kent vele kleine authentieke wijngaarden waar in totaal meer dan 100 verschillende druivensoorten worden gekweekt, met elk een eigen unieke smaak. De belangrijkste wijngebieden liggen op de zuidelijke hellingen en ten noorden van Pafos. Voor Cyprioten is eten en drinken een belangrijke gebeurtenis waar veel liefde en tijd in wordt gestoken. De gastronomie van Cyprus verdient zonder twijfel een plek op de lijst met hoogtepunten van het eiland.

De geschiedenis van Cyprus gaat 10.000 jaar terug in de tijd en uit elke periode zijn bijzondere overblijfselen te vinden. Van Byzantijnse kerken met kleurrijke fresco’s, tot ondergrondse koningsgraven, een amfitheater en Romeinse villa’s met de mooiste vloermozaïeken. Het zonovergoten Cyprus is een ideale bestemming om actief te zijn. Met name wandelaars en fietsers worden verwend met mooie paden door geweldige decors.

De grote trekpleisters van Cyprus zijn het klimaat, de mooie stranden, het heldere blauwe water en de prachtige natuur. Cyprus heeft het beste kwaliteit zwemwater van Europa. Maar liefst 59 stranden in totaal verspreid over het eiland worden gewaardeerd met de Blue Flag, het keurmerk voor een goede kwaliteit van het zwemwater en schone stranden. Aan de oostkant in de regio Agia Napa/Protaras, de vlakste kant van het eiland, liggen de stranden die behoren tot de mooiste van Cyprus, wit zand en kristalhelder water voeren hier de boventoon.

Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven