Overzicht


Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Spaanse eilandengroep de Balearen, waartoe onder andere ook Mallorca, Ibiza en Menorca behoren.

Het eiland is alleen bereikbaar per boot vanaf Ibiza Stad. Gezien de geringe afmetingen van het eiland – 83 km² – is het een ideaal fiets- en wandeleiland. Er is keuze uit 32 routes, waarvan er 4 alleen voor wandelaars zijn. De overige 28 kun je met de fiets en/of lopend afleggen. Omdat het eiland vlak is, zijn deze eveneens geschikt voor kinderen. Met onderweg vele baaitjes, jeneverbesstruiken en pijnbomen is het puur genieten. Er is geen hoogbouw op Formentera, bij wet verboden en langs de doorgaande wegen staan geen reclameborden.

De maanden juli en augustus zijn erg druk, daarbuiten is het een oase voor rustzoekers.

Electrische auto’s
De autoriteiten op Formentera hebben grootste plannen voor elektrische auto’s. De komende jaren zullen het aantal oplaadpunten aanzienlijk uitgebreid worden, waar  auto’s met 0% emissie gratis opgeladen mogen worden. Tevens komen er speciale parkeerplekken voor elektrische auto’s en krijgt men bepaalde privileges waaronder bijvoorbeeld gratis toegang tot het natuurpark Ses Salines.

Posidonia
Net als de andere Balearen wordt Formentera omringd door het Posidonia oceanica, een zeegras dat het zeewater filtert en zonlicht reflecteert en van essentieel belang is voor het hele ecosysteem van de wateren rondom Formentera en de Balearen. Rondom Formentera ligt er 7.600 hectare aan Posidonia. De Posidonia zeegrasvelden – ook wel Neptunusgras genoemd – worden bedreigd doordat veel pleziervaartuigen hun ankers boven de beschermende zeegrasvelden uitgooien. Het zeegras groeit maar zo’n 2 centimeter per jaar en speelt een belangrijke rol in het tegengaan van erosie van het strand en de duinen. Het gras ‘tempert’ de golfslag en fungeert als een natuurlijke barrière. Tevens geeft het het zeewater een zeer heldere en blauwe kleur en zorgt het ervoor dat het zand van het strand zeer fijn is. Deze stranden – waaronder playa de Ses Illetes - behoren tot de mooiste in het Middellandse Zeegebied.

 

 

Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven