Overzicht


Het eiland Ierland ligt aan de rand van Europa en biedt heuvels begroeid met heide, een imposante Atlantische kust, traditionele muziek en oprechte gastvrijheid. Laat je door Ierland betoveren...

Ierland heeft karakter en bijzondere inwoners en nodigt je uit om steeds een beetje meer te komen ontdekken. Om zelf die beroemde '100.000 keer welkom' te ervaren. Om rond te zwerven door de steden en dorpen. Om het feestgedruis te horen op de hoeken van de historische straten en uit de gezellige pubs, op het ritme van de traditionele Ierse muziek, die op ontelbaar veel plekken live wordt gespeeld.

Ierland is heel eenvoudig te bereiken vanuit Nederland met dagelijkse vluchten die je in minder dan 1,5u naar Dublin, Belfast of Cork brengen. Daarnaast zijn er ook tal van ferry-mogelijkheden waardoor je gemakkelijk met je eigen wagen een bezoek aan Ierland kan brengen.

De Wild Atlantic Way: Ierlands ruigste kustroute!
De Wild Atlantic Way langs de Ierse westkust – met 2500km de langste bewegwijzerde kustroute ter wereld -  is een absoluut meesterwerk van Moeder Natuur. De route omvat de hoge, steile rotsen van de Kliffen van Slieve League en de Kliffen van Moher en het 6e-eeuwse kloostereiland Skellig Michael. Je kunt genieten van de vriendelijke dorpen, het tabakskleurige landschap van Connemara en het prachtige schiereiland Dingle waar het lijkt of je aan de rand van de zee staat.

Het eeuwenoude oosten van Ierland: dwaal door de tijd
Filmisch – dat is het enige woord dat de indrukwekkende Victoriaanse landgoederen, de woeste bergtoppen, gangraven uit de steentijd en bloeiende, kleurrijke tuinen waaruit het eeuwenoude oosten van Ierland,  bestaat kan beschrijven.

Verhalen over verloren liefde, oude veldslagen, invasie, rebellie en magnifieke schoonheid – de wortels van het eeuwenoude oosten van Ierland lopen tot diep in de graafschappen Wicklow, Carlow, Laois, Offaly, Tipperary, Kildare en Meath.

Je vindt hier het prehistorische gangraf van Newgrange, de prachtige, indrukwekkende Rock of Cashel omgeven door glooiende heuvel s in County Tipperary, en aristocratische landhuizen zoals Russborough, Castletown en Curraghmore.

De Causeway kustroute in Noord-Ierland
De legendarische Causeway Kustroute loopt van Belfast naar Derry~Londonderry. Onderweg kun je over het Gobbins Cliff Path lopen, een pad dat zich vastklampt aan de ruige rotskust van county Antrim. Je kunt de touwbrug van Carrick-a-Rede oversteken, die het vasteland verbindt met het kleine, grillige Carrick Island. Of de nog in bedrijf zijnde vuurtoren en het pas gerenoveerde RSPB-zeevogelcentrum bezoeken op het mooie Rathlin Island. Dan volgt de ultieme stopplaats: de Giant's Causeway, een Unesco Werelderfgoedplaats die bestaat uit 40.000 zeshoekige basalten pilaren die uitlopen in de oceaan.

Dublin: levendige hoofdstad
Dublin is zo gezellig als een dorp en zo vriendelijk als een lokale Ierse pub. Deze relaxte stad is een avontuur op zich: de uitstekende uitgaansmogelijkheden sluiten naadloos aan bij de klassieke bezienswaardigheden. De stad wordt aan alle kanten omringd door de natuur van de Dublin Bay en de Dublin Mountains.

Wil je lokaal talent spotten? Ga dan naar een concert. Trek gekregen? Trakteer jezelf dan op klassieke gerechten uit Dublin in The Woollen Mills. Wil je het wat rustiger aan doen? Bezoek dan de charmante kustplaatsjes Howth en Dalkey. In Dublin staat de muziek centraal, de 'craic' (het plezier), het intieme gevoel van deze stedelijke hub... en natuurlijk de mensen! Dublin is al twee keer door TripAdvisor uitgeroepen tot Europa's vriendelijkste stad. En dit gebeurt natuurlijk niet zomaar.

Belfast: stad van de Titanic
Deze moderne stad is een eclectische potpourri van culturele schatten, een mix van victoriaanse grandeur, industriële daadkracht en levende geschiedenis.

‘s Werelds grootste Titanic-attractie, Titanic Belfast, rijst op als een glanzend schip bij het water van het Belfast Lough. Dit indrukwekkende gebouw staat precies op de plek waar de Titanic werd gebouwd. Je vindt er negen zalen met daarin de complete geschiedenis, van het scheepsbouwverleden van Belfast tot aan de ontdekking van het wrak.

Bekijk de beroemde politieke muurschilderingen die de stad rijk is, bezoek het hippe Cathedral Quarter waar de galerijen en drukke pubs & restaurants elkaar afwisselen,  of snuif wat geschiedenis op in het Ulster Museum: wat je ook doet in Belfast, je zult het altijd naar je zin hebben.

Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven