Overzicht


Waar begin je in een stad die zoveel te bieden heeft? Van wolkenkrabbers tot musea en warenhuizen, New York is de stad die groter, drukker en sneller is dan welke stad ook. New York kan zelfs de meest ervaren reiziger overweldigen. Maar eenmaal geacclimatiseerd is New York ‘een eitje’. Spring op de bus op Broadway en ervaar de stad gezeten tussen de echte New Yorkers terwijl de bus, blok na blok, van het bomenrijke Central Park door het neon verlichte theaterdistrict naar het trendy downtown-gebied afzakt. Er is geen betere manier om te ontdekken hoe toegankelijk Manhattan is.

New York is een stad die je het best kunt ervaren door over straat te lopen. Een bezoek aan musea en andere bezienswaardigheden wissel je af met het eten van een pretzel of het kijken naar een basketbalwedstrijd.

Aan de andere kant van Manhattan, maar nog steeds slechts een halfuur met de metro, is de Lower East Side. Dit is het gebied waar de meeste Europese immigranten ooit terechtkwamen. Aan de overkant van het water, in de sloppenwijken van Brooklyn, groeiden legendarische sterren op als de Marx Brothers en de Gerswhins.

Vandaag de dag is de Lower East Side het district met één van de leukste musea, de Lower East Side Tenement Museum, waar de geschiedenis van de eerste bewoners van de appartementen wordt verbeeld. Reserveren is raadzaam, want het is een onvergetelijke ervaring. De meeste bezoekers zijn overigens Amerikanen. Na afloop kopen ze snoep bij Economy Candy in Rivington Street. Geheel in de geest van New York wordt deze winkel, die hele ladingen tandbedervers verkoopt, al sinds 1937 gerund door dezelfde familie. Naast de Empire State Buidling en het Metropolitan Museum of Art, is ook dát New York. En de T-shirts van 15 dollar zijn een leuk souvenir.

Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven