4x eco-vriendelijke excursies

15 September 2021

Vind jij duurzaamheid ook belangrijk? Wij zetten de leukste eco-vriendelijke excursies voor je op een rij! Ontdek de allereerste Europese Groene Hoofdstad Stockholm en leer alles over deze vooruitstrevende stad. Of verken Florence per elektronische golfkar. Dit is niet alleen een belevenis op zich, maar ook nog eens milieuvriendelijk. Natuurlijk mag Amsterdam per fiets ook niet ontbreken in het lijstje. Beleef de stad als een echte local en fiets langs de grachten. De natuur in? Dat kan in de Algarve met een boot op zonne-energie! Spot vogels en vaar rond de lagunes en moerassen. Vraag je Travel Counsellor eens naar excursies met een milieucertificaat. Hieronder alvast wat reisideeën.

Duurzame tour door Stockholm

Wist je dat Stockholm de allereerste Europese Groene Hoofdstad is. De perfecte bestemming dus om meer te weten te komen over duurzaamheid! Ga op verkenning naar wat duurzaamheid werkelijk is vanuit een holistische benadering. Van ecotransport en stadslandbouw tot gebouwen aangedreven door lichaamswarmte en recyclingrevoluties, ontdek het allemaal tijdens deze spannende kennismaking met de groene kant van de stad. Proef tijdens de tour het schoonste (en lekkerste) kraanwater ter wereld!

Verken de Algarve met een zonneboottocht

Ontdek de vogels en de natuur van de Ria Formosa in de Algarve. Vertrek vanuit Faro en vaar rond lagunes en moerassen op een boot op zonne-energie! In het gezelschap van een ervaren natuurgids met grondige kennis verken je het gebied en leer je meer over de fauna en flora. Bezoek de lagune en moerassen van Ria Formosa en bekijk talloze vogels. Ervaar de natuur en dieren in het wild die deze lagune te bieden heeft zonder deze te storen. Ga richting de eilanden van het natuurpark Ria Formosa en spot nog meer vogels. Ga vervolgens naar een paradijselijke plek waar de lagune de zee ontmoet. Geniet op de terugweg naar Faro van zowel de stilte als de geluiden van de omringende natuur dankzij de stille boot.

Eco-stadswandeling met golfkar in Florence

Spring op een elektronische golfkar en ontdek de geschiedenis van Florence op een vermakelijke, ontspannende en milieuvriendelijke manier. Nadat je je chauffeur hebt ontmoet, ga je naar Ponte Vecchio en volg je de Ponte Santa Trinita om de Arno te bereiken naar het Oltrarno-gebied, waar je het majestueuze Palazzo Pitti kunt bewonderen. Ga onder de Vasari Corridor door op je weg terug naar het stadscentrum. Bewonder hier de bouwstijl van de basiliek van Santa Croce, de Nationale Bibliotheek en de achterkant van de kathedraal met de beroemde koepel van Brunelleschi. Ga verder richting de Santa Maria Novella met zijn indrukwekkende renaissancegevel. Kom ten slotte aan in de wijk Ognissanti, staar naar de oude stadsmuren en hoor interessante feiten en verhalen over Florentijnse tradities.

Fietsen door Amsterdam

Verken Amsterdam op de goedkoopste, meest duurzame, efficiëntste en leukste manier! Geniet van de stad op de fiets – net als een local. Op deze manier haal je het meeste uit je tijd in de stad. Fiets gewoon van het ene herkenningspunt naar het andere, langs de prachtige grachten, door de artistieke Jordaan, de bekende rosse buurt en door het prachtige Vondelpark. Je kunt ook de stad uit rijden en een tocht maken door de prachtige landschappen rondom Amsterdam, waaronder het landelijke Waterland of het groene Amstelland aan de Amstel. Laat je fiets aanpassen aan je lengte en ga op een geweldig stadsavontuur.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven