5 manieren om de wereld te ontdekken in 2022

28 April 2022

De afgelopen twee jaar hebben we veel tijd thuis doorgebracht en velen van ons hebben deze tijd besteed aan dagdromen over vakanties en het creëren van een travel wishlist. In deze blog delen we 5 manieren om in 2022 opnieuw de wereld te ontdekken, in contact te komen met mensen, lokale culturen te leren kennen en nieuwe activiteiten te beleven.

Multigeneratie reizen

Quality time met de mensen die je het meest dierbaar zijn, daar worden we toch allemaal blij van?! Multigeneratie reizen is een term die je steeds vaker voorbij ziet komen. Het houdt in dat je met minimaal drie generaties op vakantie gaat. Samen met de kids en opa en oma herinneringen maken voor het leven. De mogelijkheden voor deze manier van reizen zijn eindeloos; van ver weg tot dichtbij en van wintersport tot een zonvakantie. Vraag je Travel Counsellor naar de leukste bestemmingen voor jong en oud.

Premium vakantie

Wellicht spaar je al twee jaar lang om, zodra het kan, die ene once in a lifetime reis te maken. Een onvergetelijke vakantie met alles erop en eraan. De beste service, de mooiste accommodaties en high-end vervoer. Je bent zeker niet de enige! Volgens trendwatchers en uit boekingsresultaten blijkt dat luxe accommodaties sneller dan ooit zijn uitverkocht. Denk bijvoorbeeld eens aan een cruise of een luxe treinreis en beleef vakantie op een hele andere manier. Of laat je onderdompelen in het super-de-luxe leven van bijvoorbeeld Dubai.

Op ontdekkingsreis

Je horizon verbreden door middel van het ontdekken van nieuwe bestemmingen, daar zijn we allemaal wel aan toe. Hiervoor hoef je zeker niet altijd een verre reis te maken. Ook dichtbij huis kun je nieuwe culturen leren kennen. Leer lokale gerechten koken in Griekenland, maak een avontuurlijke rondreis door de natuur van Schotland of ontdek de historische stadjes van het Zwarte Woud in Duitsland. Er zijn vele excursies die je reis net wat bijzonderder kunnen maken en wist je dat Travel Counsellors veel samenwerkt met DMC’s? Dit zijn lokale agenten op de diverse bestemmingen die het land als geen ander kent en je dus een unieke ervaring kan bieden.

Wandel- en fietsvakanties

Ga op wandel- of fietsvakantie en leer een bestemming echt kennen. Het Portugese Madeira biedt de mooiste natuur, in Andalusië in Spanje maak je kennis met de schattigste witte dorpjes en ook het Italiaanse Zuid-Tirol is de perfecte plek voor actievelingen. Vraag je Travel Counsellor naar fijne accommodaties en de handigste fiets- en wandelroutes. Deze vakanties zijn te boeken voor wandelaars en fietsers van elk niveau.

Duurzaam reizen

Vraag je Travel Counsellor eens naar duurzame reizen en laat je inspireren. Er zijn namelijk zoveel prachtige ecobestemmingen. De Galapagos-eilanden staan misschien wel op nummer één als ultieme ecobestemming. Hier word je geheel in de watten gelegd in een exclusieve accommodatie, terwijl je op je gemak de wonderlijke wereld van de Galapagos-archipel verkent. Wil je meer leren over dit thema? Dan is de EcoTraining in the Bush echt iets voor jou! In een tijdsbestek van 7 of 14 dagen kun je ervaren hoe een professionele ranger in de praktijk wordt opgeleid. Deze EcoTrainingen vinden plaats in diverse landen zoals bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Botswana en Kenia. Travel Counsellors biedt daarnaast vele accommodaties aan waarbij de eigenaren zich inzetten voor de lokale gemeenschap, zich bezighouden met natuurbehoud of op een andere manier positieve impact op de wereld hebben. Slaap in Australië bijvoorbeeld in de Glass House Mountains eco-lodge en in Costa Rica in eco-lodges Boca Tapada. Of slaap bij locals! Casas particulares oftewel thuis bij de lokale bevolking in Cuba. Dichter bij huis is er ook genoeg te vinden; overnacht in een eco-hotel in Hvolsvollur, in IJsland.

 

 

 

 

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven