6 verborgen juweeltjes in Thailand

28 April 2022

Velen van ons zijn minstens één keer in Thailand geweest. We kennen het land en de mensen. We herinneren ons de zon, de schoonheid van de natuur, prachtige tempels, heerlijk eten, vriendelijke mensen, de goede sfeer en talloze prachtige momenten die we met onze families en vrienden hebben gedeeld. Na een lange periode van voornamelijk thuis zitten en wegdromen, kunnen we niet wachten weer op avontuur te gaan. En dan popt Thailand op in onze gedachten. Het land waar men groet met de Wai in plaats van handen schudden en de plek die zo vertrouwd voelt. Omdat we in deze tijd op zoek zijn naar unieke reizen, weg van de gebaande paden en de massa, delen wij 6 verborgen juweeltjes in Thailand.

 

  1. Op retraite in Phatthalung

Phatthalung ligt op 850 km ten zuiden van Bangkok. Het ligt aan de Golf van Thailand. Het meest interessante hier is echter niet de zee. Phatthalung heeft een uitgestrekt gebied van overstroomde vlaktes, meren en moerassen, waar vissers en boeren hun leven eenvoudig leiden. Je vindt hier een echt authentiek Thailand.  Geniet hier van een paar dagen retraite in een serene omgeving.

  1. Satun een waar paradijs

Bijna duizend kilometer ten zuidwesten van Bangkok, is Satun misschien wel het best bewaarde geheim van Thailand. Voornamelijk op deze hidden gem eilanden kom je echt tot rust zonder al te veel mensen om je heen. Degenen die de tijd nemen naar Satun te gaan, zullen worden beloond. De eilanden in de provincie Satun geven je het gevoel te leven in een waar paradijs.

  1. Idyllische stranden in Trat

In het verre oosten, op 320 km afstand van Bangkok, is Trat een kustprovincie met vele tropische eilanden die baden in de Golf van Thailand. De eilanden van Trat liggen relatief ver van Bangkok, wat ze minder bekend en minder bezocht maken. De stranden op die eilanden zijn wit en het water is kristalhelder. Gewoon de perfecte strandvakantiebestemming.

  1. Authentiek Chanthaburi

Chanthaburi, 250 km ten oosten van Bangkok, is een zeer interessante stad om te bezoeken. Het is totaal onbekend bij de toeristen en absoluut authentiek. Chanthaburi heeft een mooi oud centrum aan een rivier, weelderige bossen in nationale parken, heerlijk fruit en prachtige kusten. Breng een dag of twee door in deze provincie en vervolg je rondreis.

  1. Nan, duurzaam en schoon

Nan is een kleine stad op 325 km ten oosten van Chiang Mai. Nan is een vredige plek vol geschiedenis en erfgoed. Het werd door ASEAN beloond als de schoonste en beste stad voor milieu en duurzaamheid. Tijdens je verblijf in Nan beleef je een onvergetelijke retraite.

  1. Charmant Lampang

Lampang is een grote en mooie provincie gelegen op 1.30 uur rijden ten oosten van Chiang Mai. Lampang is minder bekend en minder toeristisch, maar heeft toch veel interessante plaatsen om te bezoeken. Het is er authentiek, charmant en vredig; het Thailand van een paar decennia geleden.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven